Situație dramatică la Spitalul Județean Ploiești. Suspecții de COVID stau în același loc cu cei infectați. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seară, la Digi24 despre situația delicată de la Spitalul Județean Ploiești. Acolo, pacienții suspecți de Covid sunt ținuți împreună cu cei infectați cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești este suprasolicitată
Intrarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești


In articol:

Nelu Tătaru a explicat că suprasolicitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești poate fi ameliorată, prin formarea unor spații izolatoare în secții. Ministrul Sănătății spune că până în acest moment directorul medical al spitalului nu a luat nicio decizie în acest sens.

Din cauza lipsei de personal, doi medici de la Spitalul suport Covid de la Câmpina au fost detașați la UPU Ploiești, însă medicii detașați au intrat în concediu, așa că problema nu s-a rezolvat. Violeta Tănase, medic primar la UPU Ploiești, a explicat că Unitatea nu poate prelua singură urgențele și cazurile de coronavirus.

Citeste si: Nelu Tătaru propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile: „După cum vedem şi evoluţia, suntem...”

Citeste si: Explozie de cazuri noi de coronavirus în România. Zeci de morți, în ultimele 24 de ore

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Episcopul Huşilor, Ignatie, infectat cu COVID-19. Cum se simte prelatul

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești este suprasolicitată
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești este suprasolicitată

Ministrul Sănătății a explicat care este situația în privința primirilor de urgențe din Prahova. „Cei de la Câmpina sunt un spital suport care n-au dotarea Ploieștiului, dar au Unitate de Primiri Urgențe, care poate gestiona măcar cazurile incipiente cu o patologie suspectă de Covid, în măsura în care pot fi testați și acolo, și pot fi internați într-un izolator până le vine rezultatul. Aici am dat dreptate doamnei doctor și am solicitat DSP-ului din localitate să facă aceste evaluări.

La UPU Ploiești toți cei care își așteptau rezultatul rămâneau în Primiri Urgențe, ocupând locuri uneori până la 40 de ore. Am discutat și cu managerul unității, solicitând ca fiecare secție să aibă un izolator. Patologia care vine cu un specific al unei secții în parte să meargă în acea secție, să rămână în izolator până are rezultatul, în contextul în care este negativ intră în secție, când este pozitiv, se întoarce la spitalul din Câmpina ca și spital suport Covid. Sunt măsuri pe care le-am recomandat încă de săptămâna trecută, urmând ca DSP să le ia în solicitare și să le și rezolve”, a declarat Nelu Tătaru, pentru Digi24.

Nelu Tătaru: „Este un management defectuos”

Ministrul Sănătății a spus că s-a ajuns la această situație din cauza „management defectuos”. El a confirmat că directorul medical al spitalului nu a vrut să formeze izolatoarele în secții. „Din cauza unui management care îngrădește identificarea unor zone de izolare în secțiile respective ale spitalului, pentru a putea prelua pe cei care sunt suspecți și încă n-au devenit pozitivi sau negativi”, a spus Tătaru.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

George Burcea a păstrat tatuajul de pe mână cu Andreea Bălan: „Andreea va exista pentru mine mereu”

Dan Cruceru, prezentatorul Survivor România, infectat cu coronavirus! Primele declarații

Militanții anti-vaccin, în extaz după ce vaccinarea COVID a fost oprită din cauza apariției unei boli misterioase! Erau comandate 300 de milioane de doze

Explozie de cazuri noi de coronavirus în România. Zeci de morți, în ultimele 24 de ore

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies