
kanald.ro
Exclusiv
Toamna se numără și conservele pentru iarnă așa că încet, dar sigur a venit și sezonul murăturilor. Sofia Vicoveanca și-a deschis inima, dar și cartea de bucate și ne-a dezvăluit, în exclusivitate, ce secrete are atunci când vine vorba de gogoșari și gogonele!
Nu de puține ori rețetele de murături ale vedetelor și mai ales ale interpreților de muzică populară au devenit virale, fiind unele dintre cele mai căutate. Când vine vorba de secrete în bucătărie, artiștii au și ei lista lungă, chiar dacă poate mulți nu s-ar aștepta la asta.
După rețeta inedită de murături a Elenei Merișoreanu care a devenit virală imediat, am aflat câteva secrete și din bucătăria Sofiei Vicoveanca. Îndrăgita interpretă de muzică populară ne-a povestit, în exclusivitate, care este ingredientul care nu trebuie să lipsească niciodată din borcanul de murături.
Sofia Vicoveanca, în costum popular
Îndrăgita interpretă de muzică populară recunoaște că de când a rămas singură în apartament nu a mai pus murături așa cum făcea odată. A redus cantitatea, dar ține întotdeauna cont de cele mai importante ingrediente care vor face conservele de iarnă delicioase.
Citește și: 5 beneficii pe care le oferă consumul de spanac. O să îl adaugi în alimentația ta
Usturoiul este ingredientul cheie pentru murături perfecte, iar dacă ne dorim un gust mai interesant, putem adăuga și sfeclă roșie, după cum ne-a explicat chiar artista.
"Depinde ce își pune fiecare în gând. Eu, fiind singură, nu mai fac borcane cum făceam odată. Ce trebuie pus: nu trebuie să lipsească hreanul care întărește. Mai pun la gogonele sau la castraveți câteva felii de sfeclă roșie strecurate. Aceasta dă și culoare și există un dulce care nu deranjează pe lângă acritura care se formează de la castraveți sau gogonele.
Pun usturoi, foarte mult usturoi. Cam aceasta este rețeta mea. Totul se completează cu apa sărată și se mai pun crengi de mărar. Nu le pot numi secrete pentru că sigur sunt trucuri pe care le știe deja toată lumea", a mărturisit Sofia Vicoveanca, pentru WOWbiz.ro.
Borcane cu murături
În luna august, inflația a scăzut la 5.1% însă acest lucru nu a împiedicat creșterile de prețuri. Tocmai de aceea, economiștii trag un semnal de alarmă și explică faptul că majorările prețurilor la alimente ar putea pune probleme românilor, în această toamnă.
Vorbim în acest caz și despre conservele pe care gospodinele le pregătesc pentru sezonul rece, mai ales că prețul legumelor a crescut și el.
"În ceastă toamnă cred că ar trebui să ne așteptăm la scumpiri, din păcate. Vorbim de o continuare a scumpirilor, mai ales că pe lângă inflație, pe lângă creșterea accizei la carburanți și a salariului minim, se adaugă și efectele secetei. Seceta a dus la mai puține produse alimentare românești, mă refer aici în special la legume, la fructe, grâul este mai scump.
Toate acestea au efecte: pâinea, alimentele de bază de la roșii la castraveți și la cartofi s-ar putea să se scumpească, astfel că să începi să faci rezerve pentru iarnă, să pui conserve, murături, să faci zacuscă și ce mai fac gospodinele, s-ar putea să fie o misiune imposibilă, în condițiile în care prețurile vor rămâne foarte, foarte ridicate", a explicat recent analistul economic Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!