Somnul african, un pericol pentru Delta Dunării! Speciile autohtone de pești sunt amenințate

Somnul african, un pericol pentru Delta Dunării! Această specie de pești este o amenințare pentru fauna piscicolă.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Somnul african, un pericol pentru Delta Dunării! Speciile autohtone de pești sunt amenințate de somnul african, care a invadat Delta Dunării.

Somnul african, un pericol pentru Delta Dunării!

Somnul african a invadat Delta Dunării. Peștele este o amenințare pentru celelalte specii de pești care formează fauna piscicolă din Delta Dunării, fiindcă mănâncă orice.

Citeste si: Efemeridele au apărut în Delta Dunării! Vezi imaginile spectaculoase oferite de natură

Specialiștii din Delta Dunării îi îndeamnă pe cei care pescuiesc să nu mai elibereze somnul african în mediul natural. Totodată, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării, a declarat că fauna piscicolă din Delta Dunării, oricum era în scădere, iar apariția somnului african este un pericol în plus pentru celelalte specii de pești.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

”Din datele pe care le avem, somnul african atacă aproape toate speciile de pește, inclusiv puietul de sturion, specie protejată aflată sub prohibițe. Pe de altă parte, prezența somnului african corelată cu ordinul de prohibiție actual, care nu permite reținerea a patru specii, inclusiv a somnului autohton, poate crea confuzie în rândul pescarilor pentru eliberarea în mediul natural a acestei categorii de pești.

Această poveste îngrijorează și, pe termen scurt și mediu, poate afecta populația de pești autohtoni”, a explicat Cătălin Țibuleac pentru digi24.ro.

Specialiștii avertizează pescarii din Delta Dunării

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării, le transmite pescarilor din Delta Dunării, care capturează somnul african, să nu îl mai elibereze în mediul natural.

Citeste si: Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România. Care sunt cele mai spectaculoase locuri din țara noastră, pe care le puteți vizita în această vară

Somnul african mănâncă toate speciile de pești și de aceea trebuiesc luate măsuri urgente pentru ca peștele să nu mai atace.

”O primă măsură ar fi o informare corectă a pescarilor cu privire la această specie de pește, pentru a nu o reda mediului natural indiferent de dimensiuni, de perioadă de înmulțire, indiferent de situație. Un al doilea aspect, ar trebui lucrat la ordinul de prohibiție, poate amendat la sistemul catch and release măcar la somnul autohton, tocmai pentru a nu crea confuzie în rândul pescarilor.

Nu e de joacă cu această specie. Practic, mănâncă tot şi vom avea un declin la toate populaţiile de peşti. Dacă mănâncă orice, vă daţi seama ce se va întâmpla cu puii de sturion! Singura soluţie este să-l prinzi şi să-l elimini. Am înţeles, şi sper să fie adevărat, că iarna nu supravieţuieşte la temperaturi mai joase de 15 grade, dar chiar şi aşa trebuie luate măsuri urgente. Dacă mergem pe varianta aceasta, noi avem o zonă în care apă e caldă, el poate să supravieţuiască şi apoi să atace din nou. Trebuie luate măsuri urgente”, a mai spus președintele Asociației Delta Dunării pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Efemeridele au apărut în Delta Dunării! Vezi imaginile spectaculoase oferite de natură

Clisura Dunării – frumusețea nepereche a fluviului! Sâmbăta, de la ora 15:00, în “ROventura”, la Kanal D

Fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou! Investiţia a depăşit 20 de milioane de euro!

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Schimbare totală pentru pensii! Se întâmplă de luni, 25 octombrie. Ce trebuie să știe pensionarii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies