Sorin Cîmpeanu, anunț important! Toți elevii din România revin fizic în școli din 3 mai. Ce condiții trebuie respectate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că toți elevii revin de pe 3 mai în școli. Patru condiții trebuie respectate ca scenariul să devină viabil.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut că de pe 3 mai toți elevii de pe teritoriul României se vor întoarce fizic în școli. Sorin Cîmpeanu precizează că dacă se respectă cele patru condiții, copiii revin în bănci din mai.

Potrivit spuselor sale, prima condiție este deja îndeplinită, mai exact, respectarea regulilor în școli. „Se respectă mult mai mult în școli regulile de relaxare, de la aerisire până la purtarea măștii”.

A doua condiție este vaccinarea. „Avem 150.000 de angajați vaccinați acum. Al treilea element (n.r., testarea elevilor prin salivă) este esențial, primul ministru și-a asumat public în conferință de presă să spună că va susține testarea non-invazivă despre care am discutat în mai multe emisiuni”.  

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță modificări importante privind examenele naționale de anul acesta

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mărturisit că cea de-a patra condiție nu mai depinde de Ministerul Educației.  „Constă în confirmarea ipotezelor făcute de către cei în drept să emite aceste ipoteze conform cărora în luna aprilie se va atinge vârful epidemiologic, după care o perioadă de platou este estimată a fi scurtă, și apoi un trend descendent”.

  

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației: „Aceste zile în plus de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai” 

Potrivit ministrului Educației, cele patru condiții de protecție vor da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor! ”Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

„Deci am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie, ceea ce este un mare câștig. Dacă am fi continuat cu predarea online este această problemă de inechitate pe care am prezentat-o și este și retezarea oricărei șanse de a avea acele zile cu prezență fizică în luna iunie.

Se extinde semestrul de pe 18 iunie pe 25 iunie”.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem Matematică simulare Evaluare Națională 2021. Grila de corectare a subiectelor la matematică, la Evaluarea Națională 2021

Barem Română simulare Evaluare Națională 2021. Grila de corectare a subiectelor la Limba și Literatura Română

Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică: Teste de antrenament și bareme

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies