Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"

Trăian Băsescu face previziuni sumbre despre școlile din România.

Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"
Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

La scurt timp după ce elevii s-au întors în bănci, Traian Băsescu face anunțul momentului despre soarta elevilor. Ce se va întâmpla în perioada următoare cu școlile din România?!

Ba chiar mai mult, fostul președinte al țării noastre susține faptul că deschiderea școlilor a fost doar o mișcare politică, ținând cont de faptul că instituțiile nu erau pregătite suficient pentru întoarcerea în bănci a elevilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre clasele terminale! Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar putea merge la școală și în scenariu roșu: ”Vom insista”

„Am nepoțica ce merge în clasa a I-a. Traian Jr merge la grădiniță la grupa mare. Începe școală și pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut – ne aflăm în față unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice. Decizia de deschidere a școlilor a fost una politică. A convocat domnul președinte pe toți cei care aveau responsabilități, s-a luat decizia politică de a se deschide școlile și pe urmă i-a trimis la ministere să facă ordinul comun al miniștrilor pentru a vedea în ce condiții tehnice deschid școală.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Dacă era o decizie pregătită, pe baza argumentelor tehnice, proiectul comun ar fi trebuit să fie pe masă negocierilor de la Cotroceni și să-l discute și să-l analizeze. Ordinul a apărut abia vineri în Monitorul Oficial. E o lista întreagă de sarcini pentru școli, să organizeze circuite în școli, să aibă dezinfectant, să testeze în baza unu formular, lucrurile sunt complicate, nu e simplu să reiei în totalitate anul școlar.

Școlile, îndrăznesc să spun, în ansamblu sunt nepregătite. Toată responsabilitatea e aruncată în spatele consiliilor de organizare a școlilor. Când vorbim despre scenariu, trebuie să fim foarte atenți. Nu poți să stabilești un scenariu corect dacă nivelul de testare al populației e foarte redus.” a declarat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

"Vom închide școlile pe 8 martie"

În continuare, Traian Băsescu mai crede faptul că școlile se vor închide până în data de 8 martie, din cauza noilor tulpini ale coronavirusului.

Ba chiar mai mult, acesta adaugă că la momentul actual vaccinurile nu acoperă decât în proporție de 20% riscul de contaminare cu virusul COVID-19.

Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"
Se închid școlile din nou?! Trăian Băsescu face anunțul momentului despre perioada următoare: "Vom închide școlile pe 8 martie"[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat! Ce se va schimba la examenele naționale

„Avem doar câteva zeci de cazuri semnalate că virusul din Marea Britanie, cu mutațiile din UK, a apărut și în România. Asta ar trebui să fie semnal de alertă 0 din următorul motiv pe care ei vi-l spun auzit de mine de la comisara pentru sănătate: virusul din Marea Britanie a evoluat și se apropie că și agresivitate de virusul din Brazilia și din Africa de Sud. Actualele vaccinuri nu acoperă decât în proporție de 20% riscul de contaminare cu acest virus. Din toate aceste motive, eu susțîn că a fost un act politic primit, luat în baza sondajelor sociologice și nu în baza argumentelor științifice. Mă tem că vom închide școlile pe 8 martie”, a mai spus Traian Băsescu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anunț major pentru elevi! Când nu vor fi obligați să poarte masca de protecție în școală: ”Nu se poartă mască doar în...”

INSP: Trei scenarii de evoluție a cazurilor de coronavirus în România. Am putea ajunge la aproape 9.000 de cazuri noi în fiecare zi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies