Sorin Cîmpeanu are toleranță zero față de părinții care vând pe internet testele COVID ale elevilor: „Nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili”

Ministrul Educației a vorbit recent despre cel mai nou fenomen care are loc din cauza testelor COVID!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Sorin Cîmpeanu a reacționat după ce mai mulți părinți ale elevilor au început să vândă pe internet testele de salivă primite din partea unităților de învățământ. Tinerii ar trebui testați cu acestea în fiecare săptămână, în zilele de luni și de joi.

De asemenea, unitățile de învățământ decid cum se va face testarea: fie o va face personalul medical de la nivelul fiecărei școli, fie profesorii, fie chiar părinții înainte de a-i trimite pe cei mici la orele de curs. 

Pe internet, sumele cu care se vând aceste teste din salivă sunt cuprinse între 18 şi 50 de lei. Ministrul Educației cere Ministerului de Interne să ia măsuri pentru a-i descuraja să mai recurgă la un astfel de gest. El i-a catalogat pe părinți drept „iresponsabili”. 

„Iresponsabili sunt în orice stat din această lume. Dacă te interează sume de 18-50 de lei decât sănătatea propriului copil, nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili.  Sunt convins că ministrul de Interne se va pronunţa asupra caracterului legal.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 7 decembrie 2021! Numărul deceselor din ultimele 24 de ore, dublu față de ziua precedentă

Citeste si: Suma e colosală! Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017...- bzi.ro

Sunt 216 unităţi de învăţământ care au decis să facă testare integrală în şcoli, dar aproape 17.000 au decis ca testările să facă la domiciliu. E decizia fiecărei şcoli. Noi toţi milităm pentru descentralizarea deciziei. Şcolile au decis în marea majoritate că testarea se face la domiciliu, având responsabilitatea părinţilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la un post de televiziune. 

Testele COVID din salivă și-au demosntrat eficiența. Au fost depistat aproape 90 de cazuri de îmbonăviri în rândul elevilor

Ministerul Educației a anunșat că au fost depistat cu testele din salivă 86 de cazuri de elevi pozitiv. Totuși, aceștia trebuie să facă și un test PCR sau un test antigen rapid. 

Citeste si: Trei dintre sportivii repatriați din Africa de Sud au ieșit pozitiv la testul COVID! Autoritățile vor să afle dacă sunt infectați cu Omicron

Trebuie să fie confirmate sau infirmate printr-un test PCR sau un test antigen rapid.  DSP-urile administrează aceste teste celor care au raportat pozitiv pentru testul pe bază de salivă. Cred că sunt 86 de copii care pe baza acestor teste au șansa să primească un tratament adecvat înainte de a dezvolta o formă mai gravă.Cred că cea mai mare parte din părinți, în pofida tuturor informaților care se vehiculează în media, sunt responsabili. Nu suntem o ţară de iresponsabili. La ministerul Educaţiei până la ora 19:00 am centralizat aceste date şi o vom face în fiecare zi de administrare a testelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu în urmă cu o zi. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies