Sorin Cîmpeanu, despre clasele terminale! Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar putea merge la școală și în scenariu roșu: ”Vom insista”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că va propune ca elevii din clasele terminale să meargă fizic la cursuri.

Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Ministrul Educației susține că elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii trebuie să fie bine pregătiți pentru a promova examenele naționale. Mai mult, acesta a mai precizat că regulile de distanțare trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți , a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Examenele naționale trebuie susținute în conformitate cu condițiile actuale în care învățământul se află

De asemenea, Sorin Cîmpeanu este de părere că examenele naționale ar trebui adaptate la situația actuală cauzată de epidemia de COVID-19. Mai mult, ministrul Educației susține că ar fi nedrept ca elevii să fie evaluați ca și cum procesul de învățare nu a avut niciun fel de schimbare pe tot parcursul anului școlar. 

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

„Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei”,  a spus Ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Republica Moldova, singura țară care nu a putut administra nicio doză de vaccin anti-COVID! România a promis că donează 200.000 de doze

Gina Pistol, momente inedite în noul sezon Chefi la cuțite 2021. Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie cum s-a descurcat graviduța la filmări: „A muncit foarte mult!”

Două minore, ucise pe trotuar de o mașină scăpată de sub control. Șoferița vinovată, bătută de martori

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevăratul război dintre China și America! Care este, de fapt, arma secretă a Chinei

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies