Spitalele Capitalei, lovite de BLESTEM! După tragedia de la Matei Balș, explozie la Spitalul Universitar si pericol de incendiu la Pantelimon

La doar câteva zile de la incendiul de la Matei Balș, încă un incident are loc la un alt spital din București.

Spitalul Sfântul Pantelimon
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Nu a trecut prea mult timp de la tragedia care a avut loc la Intitutul Matei Balș și un alt incident a izbucnit într-un alt spital din Capitală. Este vorba despre Spitalul Sfântul Pantelimon, unde cadrele medicale s-au grăbit să evacueze pacienții internați pe secția unde a avut loc episodul neplăcut. 

Incendiu pe secția de ATI a spitalului Sfântul Pantelimon

Totul a pornit de la o defecțiune la unul dintre neoane.
Totul a pornit de la o defecțiune la unul dintre neoane.

Un mic incendiu ar fi izbucnit din cauza defecțiunii unui neon dintr-un salon, care a luat foc. Imediat camera s-a umplut de un fum gri, înecăcios. Incidentul s-a produs pe secția de ATI, secție noncovid, unde se află circa 30 de pacienți, iar 80% dintre erau intubați. În fiecare salon stau câte 4 bolnavi. Medicii și asistente alergau disperate pe holul unității medicale pentru a evacua bolnavii din salon. 

La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon.

Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, potrivit unui comunicat al Spitalului Sfântul Pantelimon. 

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Continuă să ardă spitalele din România 

În urmă cu circa trei luni, un alt spital din România a luat foc. În noiembrie, anul trecut, a luat foc secția de ATI a spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care s-a soldat cu 10 victime. În urmă cu nici măcar o săptămână o altă tragedie similară a avut loc, de data aceasta la un spital din București. 

În jurul orei 05:00 la Institutul Matei Balș a avut loc un incendiu. 102 persoane au fost evacuate, iar jumătate dintre ele, bolnavi de COVID-19 în stare gravă, au fost transferați la alte spitale din Capitală. Restul fiind relocați în alte saloane ale unității medicale. Din nefericire, incidentul nu a fost ocolit de victime, 4 pacienți au fost găsiți carbonizați. O altă pacientă a murit ca urmare a intoxicării cu fumul produs de flăcări. Iar între timp alți doi pacienți au decedat. În total, blianțul negru de la Matei Balș a ajuns la 7 morți.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de păerere că nu trebuie consilidate spitalele deja existente, ci trebuie construite altele noi, performante și care să respecte niște circuite impuse de OMS. 

Citeste si: Explozie la spitalul Universitar de Urgență din București, la doar o zi după incendiul de la Matei Balș

„Oricâţi bani am investi în acele clădiri, nu vor fi ceea ce trebuie. Evident, trebuie construite spitale noi. Ca să faci asta, e nevoie de o mică reformă la nivelul instituţiilor centrale şi v-aş spune că în Ministerul Sănătăţii nu există un singur arhitect cu experienţă în construcţia de spitale. Nu există o minimă echipă care să evalueze nevoia de investiţii în infrastructura sanitară, această echipă este construită acum”, a mai spus Voiculescu. 

Un alt eveniment nefericit a avut loc și în dimineața zilei de sâmbătă, 30 ianuarie, atunci când o mașină de curățenie a explodat în subsolul Spitalului Universitar de Urgență din București.  

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Eroii incendiului de la Matei Balș! Nouă polițiști și-au riscat viața salvând 15 pacienți din flăcări

Agonia victimelor carbonizate de la Institutul Matei Balș! Prin ce chinuri au trecut pacienții

Mărturiile tragice ale pacientului internat lângă salonul groazei de la Matei Balș! Cum a scăpat din incediu

Perioada următoare nu vine cu vești îmbucurătoare pentru Berbeci, Lei și alte 3 zodii

ULTIMA DORINȚĂ a lui Alexandru Arșinel. Ce voia să facă înainte să moară?

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies