Sportul se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători! Țara în care acest lucru este posibil

Marţi, în Adunarea Naţională, premierul Edouard Philippe a anunţat primele măsuri de relaxare a restriciilor impuse în urma pandemiei de Covid-19, măsuri care ar trebui să intre vigoare în Franţa, începând cu 11 mai

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Sportul în Franța se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători!
Sportul în Franța se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători!


In articol:

Joi, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a arătat, într-un comunicat, modul în care sportul individual ar urma să funcţioneze din nou în Franţa, atât în rândul sportivilor profesionişti, cât şi al amatorilor, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Citeste si: Monica Roșu, decizie uriașă! Ce face fosta campioană olimpică ca să își ajute semenii în plină pandemie

Sportul în Franța se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători!

Începând cu 11 mai, activităţile sportive pot fi realizate "fără limitarea duratei de practică, fără certificare, într-o limită de distanţă faţă de locuinţă mai mică de 100 km, prin limitarea adunărilor la cel mult 10 persoane, în aer liber şi fără a folosi vestiarele care pot fi puse la dispoziţie pentru astfel de activităţi".

Citeste si: Incredibil, ce a putut spune mama lui Iancu Sterp despre legătura fiului ei cu Emy la Survivor. ”Nu merge la două capete”

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

"Criteriile specifice pentru distanţa dintre persoane sunt următoarele: o distanţă de cel puţin 10 metri între două persoane pentru activităţi de ciclism şi jogging, o distanţă fizică suficientă pentru activităţi în aer liber, cum ar fi tenis, yoga, fitness, de exemplu. Specificaţiile suplimentare în funcţie de felul activităţii vor fi furnizate în curând de către Ministerul Sporturilor", se arată în comunicatul de presă.

Sportul în Franța se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători!
Sportul în Franța se reia cu 10 metri între ciclişti şi alergători!

Ministerul a precizat că activităţile sportive care nu permit această distanţă (sporturi colective, sporturi de luptă) nu pot fi reluate imediat: "Ministerul va propune o listă exhaustivă a disciplinelor şi sporturilor vizate de această interdicţie provizorie într-un ghid practic în curs de pregătire. Un nou raport de etapă va fi realizat până la 2 iunie pentru a evalua modul de reluare a activităţilor sportive în săli şi a disciplinelor care necesită contact".

Citeste si: Nelu Tataru: "Urmeaza un weekend de foc ce poate da peste cap orice focar. Tine de noi daca vom avea o relaxare"

Comunicatul de presă al ministerului specifică, de asemenea, că "regulile definite pentru toţi francezii se aplică sportivilor de nivel înalt şi profesionişti."

"Această fază a reluării activităţilor sportive va trebui să facă parte dintr-o abordare progresivă pentru a evita accidentările şi orice contaminare şi conform unui protocol medical şi sanitar precis, întocmit de Ministerul Sporturilor împreună cu federaţiile şi ligile sportive, sub autoritatea Ministerul Sănătăţii", se mai arată în comunicat.

Ministerul a amintit că sportul profesionist nu face excepţie de la interdicţia de a practica sporturi de echipă sau de contact. Prin urmare, nu va exista nicio competiţie sportivă, inclusiv cu porţile închise, înainte de luna august.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Andreea Bălan a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere: „Nu am crezut că...”

Coronavirus România: A fost depășit pargul de 12.000 de infectări! Numărul persoanelor vindecate este în creștere

România ar putea intra în stare de alertă după 15 mai. Ce obligații vor avea cetățenii

A fost anunțată prima echipă care va participa în următorul sezon Asia Express! E vorba despre un cuplu celebru din România

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies