Sprijin psihologic gratuit pentru persoanele afectate de pandemie! Unde trebuie să suni dacă ești într-o situație dficilă?

65 de profesioniști din domeniul psihologiei oferă gratuit sprijin persoanelor care se confuntă cu situații dificile din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

fara descriere

Institutul de Psihologie GAMMA a anunțat că oferă, la cerere, sprijin psihologic GRATUIT în cadrul proiectului GAMMA Health Project, adresându-se populației și profesioniștilor din domeniul sănătății și din alte arii profesionale implicate în lupta COVID-19, pentru adaptarea și gestionarea problemelor și provocărilor aduse de situația prezentă.

Suportul psihologic va fi oferit de către o echipă de 65 de voluntari (psihologi, psihoterapeuți practicanți, consilieri, coach, psihoterapeuți în formare) și se va derula prin intermediul telefonului sau a apelurilor video pe Whatsapp, în funcție de posibilitățile solicitanților.

Citeste si: De ce este bine sa alegem cele mai bune camine de batrani pentru parintii sau bunicii nostril ?

Citeste si: Încă nouă decese ale persoanelor confirmate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 478

Citeste si: Un politist de 22 de ani din Constanta s-a impuscat cu arma din dotare

Prin acest proiect, Institutul de Psihologie GAMMA își propune să susțină populația în vederea dezvoltării abilităților de coping, pe plan personal și profesional. Obiectivele proiectului se centrează pe:

  • Educarea populației pentru a gestiona presiunile aduse de situația de urgență, atât pe perioada acesteia, cât și pe termen lung, în reorganizarea vieții după aceasta;
  • Scăderea incidenței depresiei, anxietății și a altor patologii, în rândul populației;
  • Crearea unui parteneriat public-privat și a unui demers concentrat al societății civile, pentru sprijinirea populației în situații de criză.

Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului se concretizează în:

  • Sesiuni de sprijin psihologic, de 20-30 min, la solicitarea celor care au nevoie, fie în urma solicitării telefonice la tel. 0741 093 131, fie prin completarea unui formular online pe pagina www.gammaclinic-psychology.ro. Aceste solicitări vor putea fi primite începând de miercuri, 22 aprilie 2020.
  • Informarea populației cu privire la modalitățile sănătoase de gestionare a dificultăților aduse de starea de urgență (din punct de vedere mental, emoțional, relațional). 
Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate