Strigătul disperat al pacienților de la Suceava: "Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!"

"Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!" strigă, speriați și furioși deopotrivă, mai mulți bolnavi care acuză noua conducere a spitalului din Suceava că i-a lăsat fără tratament.

Distribuie pe:

Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!


In articol:

Chiar dacă nu sunt în stare gravă, boala ar putea evolua rapid. Un șofer al serviciului județean de ambulanță, diagnosticat pozitiv, s-a stins în timp ce se trata acasă. Cel mai probabil s-a îmbolnăvit în perioada cât a transportat bolnavii într-un echipament anti-COVID de proastă calitate și prea mic.

Furia celor 20 de pacienți, în mare majoritate femei, internate pe secția de Dermatologie a spitalului județean Sfântul Ioan cel Nou, se îndreaptă asupra cadrelor medicale, care le țin sub supraveghere de-o săptămână.

Strigătul disperat al pacienților de la Suceava

Acum, însă, bolnavele diagnosticate cu noul COVID spun că au fost lăsate fără tratament deși nimeni nu le-a testat a doua oară. Printre paciente se află și o infirmieră a spitalului.

Citeste si: Tara in care persoanele care nu respecta izolarea sunt judecate pentru crima

Îmbolnăvirile în lanț care au transformat spitalul în cel mai mare focar al României au dus la 52 de decese. Numărul morților crește însă în fiecare zi. Răpus de noua boală a fost și un șofer de la Ambulanța Suceava. Cristian Stupiuc avea 52 de ani și urma tratamentul acasă.

Citeste si: Scenariu sumbru pentru România. Se va întâmpla pe data de 13 aprilie. Suntem pregătiți?

Ca dovadă, 63 de salvatori care răspund apelurilor urgente au dispărut din prima linie de luptă pentru că s-au îmbolnăvit, într-un procent uriaș - 80% au COVID, alții așteaptă să fie testați, în izolare. Încă sănătoși, doi colegi de-ai lor se îmbrățișează înainte să plece în misiune și ne transmit prin gesturi s-avem încredere. Puterea de care avem nevoie, să vindecăm Suceava, o are și Armata. Într-o acțiune fără precedent în țara noastră, 70 de militari au dezinfectat, azi-noapte, spațiul exterior spitalului și străzile orașului. Deocamdată, inima Bucovinei rămâne și-n viitorul apropiat o fortăreață.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate