Studiul care arata cum ne ingrasa alimentele sanatoase! Nu te asteptai la asta!

Alimentele reputate a fi sanatoase sunt considerate si mai putin satioase. Prin urmare, consumatorii tind sa manance mai mult, de teama ca nu-si vor satisface pe deplin foamea, conform site-ului foodpsychology.cornell.edu.

Distribuie pe:

Autor: D.F.C.

fara descriere

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat ca alimentele sanatoase sunt adesea percepute ca fiind mai putin hranitoare.

Cercetatori de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenti unor teste diferite si au descoperit ca alimentele descrise ca fiind sanatoase sunt consumate in cantitate mai mare. Rezultatele sugereaza ca recenta proliferare a etichetarii produselor alimentare sanatoase poate contribui, in mod ironic, la epidemia de obezitate mai degraba decat sa o reduca. In mod surprinzator, chiar si consumatorii care spun ca nu sunt de acord cu ideea ca alimentele sanatoase sunt mai putin hranitoare decat alimentele nesanatoase, sunt supusi totusi acelorasi prejudecati, noteaza Agerpres.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate