Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Ce probleme au picat

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Ultimele emoţii pentru absolvenţii clasei a XII-a au fost astăzi. O parte a elevilor a susţinut examen la Fizică.

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018 vor fi pe WOWBiz.ro.

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Peste 136.000 de elevi absolvenţi ai clasei a XII-a au încheiat astăzi sesiunea de vară a Bacalaureatului. În ultima zi s-au susţinut probele la materiile de specialitate. Mulţi elevi au susţinut eamen la Fizică. Iată subiecte şi barem Fizică BAC 2018: 

 

 

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, luni a fost susţinută  proba la Limba şi literatura română. Marţi, în a doua zi de probe scrie din cadrul Bacalaureatului, s-a dat  examane la limba maternă  (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană). Miercuri, 27 iunie, s-au susţinut  probele la alegere. O partea a elevilor a dat examen la Istorie, alta la Matematică. 

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat peste 136.000 de absolvenţi de liceu, din promoţia aceasta, dar şi alţii care nu au reuşit să treacă una sau mai multe dintre probe în anii trecuţi. 

Elevii au putut intra în sala de examen până la ora 8:30. Începând cu ora 9:00 s-au prezentat subiectele, iar elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele. Nu este permis accesul în săli la Bacalaureat 2018 cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

 
În acelaşi timp, candidaţilor la Bacalaureat 2018 le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de
alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Cei care sunt prinşi nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. 
 

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Când se afişează primele rezultate 

 
Primele rezultate vor fi afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. Cei care sunt nemulţumiţi de note şi cred că nu au fost corect evaluate, pot depune contestaţii până la ora 16:00. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 9 iulie.
 
Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie. 
 
Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. 
 
Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile. 
 

Subiecte şi barem Fizică BAC 2018. Cei cu 10 iau diplomă de merit

 
Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minim nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise. 
 
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
 
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

4 nativi vor lua decizii noi în viață începând cu săptămâna viitoare

Horoscop joi, 2 decembrie. Zodia care va avea o zi grea. Te simţi singur în mijlocul mulţimii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Șoc în familia lui Culiță Sterp. Au făcut anunțul trist cu ochii în lacrimi. A murit în comă alcoolică

EXCLUSIV | K.O. devastator pentru Moroșanu: ”Se plimbă cu caravana”. Lovituri sub centură și pentru frații Stoica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies