Super-polițistul de la Slatina, despre cazul Sorinei: ”Vreau să fiu primul polițist care ia atitudine” I-a transmis și un mesaj dur procuroarei ”Un monstru!”

Polițistul slătinean Viorel Teacă este cunoscut pentru pozițiile sale în cazul multor evenimente controversate. A căpătat în zonă chiar renumele de ”super-polițistul”.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere

Polițistul Viorel Teacă intervine acum și în cazul Sorinei, fetița luată cu forța de autorități din familia de asistenți maternali, unde a crescut până acum, și data părinților adoptive din America. Polițistul a postat pe Facebook un mesaj în care cere încetarea încetarea abuzului emoțional împotriva Sorinei. În plus, Viorel Teacă cere inițierea și adoptarea unui proiect de lege prin care abuzul emoțional să fie aspru pedepsit.

Polițistul își susține poziția în acest caz prin citarea unui articol din Codul Civil, potrivit căruia „orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului”.

 

 

”Sunt Viorel Teacă și vreau să fiu primul polițist care ia atitudine: Sunt tată, cetățean al acestei țări și nu în ultimul rând politist! 

  • - Susțin #Sorina, cer STOP abuzului emotional împotriva copiilor!
  • - Cer proiect de lege ca abuzul emotional sub toate formele lui sa se pedepsească aspru
  • - Cer încetarea abuzului emotional împotriva Sorinei!
  • - Cer consilierea de urgenta a copilului Sorina de către autoritățile statului!
  • - Cer intervenția instituțiilor statului român de urgență și medierea conflictului apărut!
  • - Cer încetarea suferinței Sorinei! Copiii sunt viitorul nostru!

Art 263. (1) Orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului”, este mesajul postat de polițistul Viorel Teacă.

fara descriere

De altfel, polițistul Viorel Teacă se arată șocat și de modul în care a acționat procuroarea și ăi transmite prin intermediul paginii sale de socializare un mesaj: 

”Pentru doamna Procuror Maria Pițurcă:
Sunt încă marcat doamnă, de modul în care v-ati comportat, ati terorizat, ati luat cu forta, ati bruscat fara pic de umanitate, o biata fetiță si asa bătută de soartă!
Doamnă - mama, - procuror, Sorina putea sa sufere un stop cardiac la ce a pățit săraca fata!
Pentru ea veți ramane un monstru toată viața. Indiferent de viata care o va duce, bănuiesc că una mai bună ca in Romania, nu contest! Doamna procuror, cum puteti tari pe jos un copil , dvs. aveti copii?

Nu asa va comportati cu un copil abandonat de familie la varsta de 1 an, nu asa va comportati cu un copil de etnie romă!
Dar dacă nu stiti cum sa va comportati cu un copil, fie de etnie romă sau nu, va rog sa vizionati acest film si sa urmați exemplul altora!
Asa NU, NU urmați acest exemplu. Asa Nu Se Face cu un copil!”

Citeste si: Ancuța Cârcu, gest șocant pentru Sorina! ”Le dau americanilor 30.000 de dolari să lase fetița în pace”

Citeste si: Primele declarații ale tatălui adoptiv al Sorinei, fetița luată cu mascații! „Când am văzut că e de etnie romă am zis: „Doamne ce..””

Citeste si: Anunțul important al premierului Dăncilă în cazul Sorinei! Ministrul Birchall: Îmi cer scuze public. Mi-au dat lacrimile

Sorina, o fetiță de 8 ani, a fost luată cu forța de o procuroare din casa asistentei maternale și dată familiei adoptive

 

Sorina a fost dată spre adopție încă de când avea 3 ani, numai că, până în urmă cu doi ani nimeni nu a vrut să o înfieze. În toți acești ani, micuța a crescut în Baia de Aramă în locuința unei asistente maternale, pe care a considerat-o mama ei. În urmă cu doi ani, doi români stabiliți în SUA, Gabriel și Ramona Săcărin și-au exprimat intenția de a o adopta, iar instanța – după un proces de lungă durată – a stabilit că fetița poate să meargă în familia lor. De mai bine de șase luni, soții Săcărin se luptă cu familia unde a crescut fetița pentru a lua copilul și a-l duce în noua casă din SUA. Într-un final, săptămâna trecută, Sorina a ajuns la soții Săcărin după ce a fost luată cu mascații din locuința aflată în Baia de Aramă, acolo unde stătea cu asistenții maternali. Imaginile cu fetița urlând și târâtă din casă de o tânără procuroare, au îngrozit pe mulți.

Acum, micuța se află în România, în casa din Craiova a românilor-americani care au înfiat-o, iar imaginile cu ea și mama adoptive, făcute publice de aceasta, arată că Sorina este bine, deși pentru ea s-a lansat o adevărată campanie pentru a se întoarce în casa familiei care a crescut-o până acum.

fara descriere

Cine este super-polițistul Viorel Teacă din Slatina

Poliţistul Viorel Teacă lucrează de 20 de ani în Poliţie. A lucrat la Serviciul Rutier, iar în prezent activează la Ordine Publică. În timpul liber, Teacă face voluntariat la Crucea Roşie şi strânge fonduri pentru a-i ajuta pe românii în situaţii disperate. Poliţistul a absolvit Facultatea de Drept, iar apoi, şcoala postliceală sanitară. La Crucea Roşie Olt este formator, predând cursuri de prim-ajutor. Polițistul Viorel Teacă din Slatina a devenit cunoscut datorită campaniilor umanitare în care s-a implicat activ, iar poveștile sale au făcut înconjurul țării. De exemplu, într-o zi a oprit mașina de poliție, a coborât, apoi a oferit unui copil nevoiaș o pereche de adidași și un tricou.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate