Tăriceanu cere reluarea activității în toată țara: ”Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul și stăm paralizați”

Călin Popescu Tăriceanu spune că măsurile luate în starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus vor băga România în recesiune,

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, cere reluarea activității și spune că măsurile luate înplină pandemie de coronavirus ar putea trimite România într-o recesiune fără precedent.

”Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare”, a afirmat liderul ALDE, luni, 6 martie.

Citeste si: S-a internat în spital să nască și s-a infectat cu coronavirus: „A fost lipsă totală de profesionalism!”

Citeste si: Situatie bizara! Cel mai nou pacient infectat cu COVID-19 rastoarna tot ce se stia pana acum despre virus

Citeste si: Ordonanțe, dar nu pentru toată lumea! ”Beleaua” Corduneanu, cu copiii în parc, fără măști, sub ochii poliției! ”Am ieșit la o alergare”

Tăriceanu spune că nu trebuie blocate toate activitățile, chiar dacă s-a instaurat starea de urgență

”Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate. Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă”, a adăugat senatorul.

”Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate - întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”, a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate