Tatăl unui bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti, DEZVĂLUIRI şoc despre ce se întâmplă în saloane! Cine este, de fapt, vinovat pentru împrăştierea stafilococului auriu

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Mihai Niculescu a devenit tătic pe data de 20 octombrie, atunci când soţia lui a adus pe lume o fetiţă. Micuţa s-a născut prematur, fiind şi acum incubată. 
 
Bărbatul este de părere că mămicile sunt vinovate de îmbolnăvirea bebeluşilor, nu asistentele sau medicii.
 
"Am văzut că toată lumea se plânge de maternitatea Giuleşti. Însă eu vă spun că nu este aşa. Am fetiţa acolo, s-a născut prematur, este la incubator de pe data de 20 octombrie, din clipa de când s-a născut. Ideea este în felul următor. Acest stafilococ există în toate spitalele sau cel puţin în câteva. Dar problema nu pleacă de la asistente. Credeţi-mă, eu mă duc acolo de două ori pe  zi. Socotiţi, deci, câteva vizite am. 
 
Asistentele se spală de fiecare dată după ce au atins un bebeluş, îşi schimbă imediat mănuşile. Adevărul este că problema a plecat de la aparţinătoare, mai exact de la mămicile din maternitate. Credeţi-mă că sunt mămici de care se roagă asistentele să le schimbe cămăşile, iar ele nu doresc. Sunt femei care nu se spală! Sunt femei care îşi spală copiii cu ceai pentru că aşa este din moşi-strămoşi. Se duc afară la ţigară, cu papucii cu care stau în salon, fumează, după care urcă sus, la incubatoare, cu papucii cu care au stat în curte, la ţigară.
 
Tot ce vă spun am văzut cu ochii mei. Nu am ce să le reproşez asistentelor, ba din contră, le felicit pentru munca lor. Problema pleacă de la aparţinătoare, încă o dată vă spun, de la mămici. Nu se spală, nu se schimbă, îşi spală copiii prin diverse metode… Am văzut mămici care se spălau pe mâini cu un pic de gel, după care se ştergeau pe cămaşa lor. Într-adevăr, acel microb se poate să existe în maternitatea Giuleşti. Dar nu a plecat niciodată de la asistente sau doctori. Eu, înainte să intru la copil, nu atingeam telefonul şi mă spălam pe mâini minute în şir. 
 

 

 
Am auzit că s-ar fi luat bacteria şi din lapte, pentru că unele mămici nu se spală la sân. Soţia mea a văzut o mamă care îşi spăla sânul, pur şi simplu, la chiuvetă, fără nimic, doar cu apă. Nimeni nu le poate urmări pe mămici 24/24. Au unghiile negre, credeţi-mă. Doamna doctor le-a atenţionat pe toate mămicile, încă din prima zi: fără unghii false, fără cercei, părul prins. Degeaba! Sunt acolo mămici care nu vor să renunţe la cerceii aceia cât un capac de borcan de 100 de grame. Urlă pe acolo că ele nu-şi dau cerceii jos…", a spus pentru cancan.ro, Mihai Niculescu.
 
"Să vă spun ceva… Copilul nostru s-a născut pe data de 20 octombrie. A intrat în contact cu toate turele de asistente posibile şi imposibile, nu o dată, ci de mai multe ori. De ce până în ziua de astăzi nu a luat nimic? De ce ceilalţi copii de lângă noi nu au luat nimic? Culmea, au luat exact cei care s-au externat, care s-au născut la termen. De ce? Pentru că mămicile se duc cu ei acasă şi acolo nu respectă igiena, nu se spală. Dacă ele nu respectă igiena la spital, nu au cum s-o respecte acasă.
 
Toată lumea loveşte în maternitatea Giuleşti, dar suntem acolo atâţia părinţi care nu avem ce să le reproşăm. Dacă ar fi vorba să ne mute bebeluşii, noi nu am fi de acord. Pentru că este foarte bine. Au păţit-o doar cei care s-au externat. Am văzut cu ochii mei cum asistentele luau bebeluşii şi cum respectau procedurile. Mă repet, nu este vina cadrelor medicale pentru apariţia bacteriei. 99 % dintre mamele copiilor care s-au îmbolnăvit nu au respectat procedura de igienă acasă. Pentru că altfel s-ar fi întâmplat ceva şi cu bebeluşii de la incubator", a mai spus Mihai Niculescu, pentru cancan.ro.
 
Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate