Toate școlile din Ilfov se închid, după ce DSP a cerut trecerea cursurilor în online: ”Creșterea cazurilor este progresivă”

DSP Ilfov a cerut Inspectoratului școlar trecerea în mediul online a tuturor școlilor din județ, începând de luni!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a cerut Inspectoratului Școlar Ilfov trecerea în online a școlilor din județ, începând de luni. Conducerea DSP a explicat faptul că 15 localități din cele 40 au incidența infectărilor cu coronavirus peste 15 la mia de locuitori. 

Citeste si: Gestul de neînțeles al unei credincioase, care a stârnit revoltă. A fost filmată cum șterge un mănunchi de măști de protecție de racla cu moaștele Sf. Parascheva: ”Pentru noroc”

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, pentru News.ro, că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni, 18 octombrie.

Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă. Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă. Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a transmis şeful DSP Ilfov.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 13 octombrie 2021. Aproape 16000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Schimbarea este una foarte bună în contextul epidemiologic, eu ţin foarte mult cont de starea de bine a cetăţeanului şi a elevilor, să nu le luăm entuziasmul de a merge la şcoală, am încercat, nu s-a putut”, a mai spus acesta.

Scolile se inchid in Ilfov

Scolile se inchid in Ilfov

[Sursa foto: PixaBay]

Ce propunere a făcut DSP Ilfov

Direcția de Sănătate Ilfov a propus ca școlile să treacă în mediul online, pentru 14 zile, începând cu data de 18 octombrie, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în funcţie de rata de infectare cu SARS-COV-2. ”Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: ”Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală”.

Au terminat clasa a 11-a şi a 12-a fără să meargă la şcoală”, a mai declarat Teodor Gabriel Negulescu.

Scolile se inchid in Ilfov

Scolile se inchid in Ilfov

[Sursa foto: PixaBay]

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gestul de neînțeles al unei credincioase, care a stârnit revoltă. A fost filmată cum șterge un mănunchi de măști de protecție de racla cu moaștele Sf. Parascheva: ”Pentru noroc”

Bilanț coronavirus, 13 octombrie 2021. Aproape 16000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Ultima dorință a lui Doru Durleci a fost împlinită. Mesajul cutremurător scris pe crucea lui: ”Am fost nevinovat”

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies