Traian Băsescu, reacție tranșantă: „Testarea atât de puțină este o crimă organizată”

Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la un post de televiziunea, că în România se fac puţine teste şi că din acest motiv nu ştim exact nivelul de răspândire al bolii.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Traian Băsescu, reacție tranșantă
Traian Băsescu, reacție tranșantă

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că numărul mic de teste pentru COVID-19 este o "crimă organizată", afirmând că din cauza testărilor puţine sunt oameni care "mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus".

"Testarea atât de puţină este o crimă organizată. Da, e o acuză gravă, dar o susţin. Numărul mic de teste face ca noi să nu realizăm care este nivelul de infectare al populaţiei, nivelul de răspândire al virusului şi nivelul de îmbolnăvire. Testăm puţin, avem puţini bolnavi. Dacă am testa mai mult, am avea mai mulţi. Numai că aici suntem într-o adevărată goană pentru a micşora numărul de decese ca să spunem cât suntem de buni. Dar să ştiţi, datorită testărilor puţine sunt foarte mulţi care mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus“, a afirmat Traian Băsescu.

Citeste si: Relația dintre Burcea și Viviana a devenit o telenovelă. Și-a făcut bagajele și a plecat - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Ce au discutat Anisie și Iohannis. Ce s-a decis în privința elevilor

Citeste si: Ultima oră! Alte cinci decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus

Citeste si: Klaus Iohannis: Din 15 mai, ieșim din case fără declarație. Măștile de protecție devin obligatorii

Fostul președinte a adăugat că tot din cauza numărului mic de teste nu sunt identificate cazurile de asimptomatici

"Au vorbit foarte mult savanţii la televizor despre asimptomatici. Dar testându-se puţin se găsesc foarte puţini asimptomatici. Pe 15 mai, domnul preşedinte ne face favoarea să ne lase cu măşti să mai umblăm prin parc, să mai mergem la birouri, să ne întâlnim cu rude, să mai socializăm. Situaţia în care vom fi va fi aceea că datorită faptului că s-a testat puţin vom avea mulţi asimptomatici nedepistaţi care vor intra în societate. Acum, de bine, de rău, toţi suntem obligaţi la izolare. Dar când se va ridica izolarea aceşti asimptomatici vor transmite virusul oamenilor din jurul lor. Şi atunci vom avea un nou val de infecţii“, a mai spus Băsescu.

Fostul şef al statului consideră că "domnii ăştia care de dimineaţă până seara ni se prezintă ca nişte eroi trebuie să aibă în vedere că au o mare responsabilitate pentru cei care mor nedepistaţi“.

"Dacă nu lansăm un program masiv de testare vom petrece prost vara, pentru că asimptomaticii vor distribui boala imediat ce se relaxează măsurile şi se renunţă la izolare. (...) După această pandemie nimic nu va mai fi la fel ca până acum. Cei care speră că după ce trece pandemia vom trăi la fel se înşeală, viaţa noastră se schimbă puternic“, a mai precizat Traian Băsescu.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul dragostei pentru luna Decembrie

Toată România trebuie să știe! Ludovic Orban a luat decizia. Se amână

Teo Trandafir a spus adevărul după 20 de ani. A avut o relație secretă cu Mircea Badea? Nimeni nu se aștepta la aceste dezvăluiri intime

Cum mai arată Anca de la Strehaia! Fosta nevastă a lui Leo de la Strehaia nu a vrut să se împace cu ”Prințul Țiganilor” Exclusiv

Transformarea Mihaelei Borcea în carantină! Cum arată femeia de afaceri de când se iubește cu Sorin Rap

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies