kanald.ro
Sarmale gătite în oală de pământ
Sarmale gătite în oală de pământ
Diverse
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar printre preparatele care nu lipsesc de pe mesele românilor se numără sarmalele. Iată secretul pentru cele mai gustoase sarmale!
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că majoritatea gospodinelor sunt în căutare de cele mai bune rețete pentru preparatele tradiționale românești. Printre mâncărurile nelipsite de pe mesele românilor se numără și sarmalele, acesta fiind unul dintre cele mai iubite preparate de la noi din țară.
Tocmai din acest motiv, astăzi ne-am gândit să îți prezentăm secretul pentru cele mai gustoase sarmale și cum să alegi carnea de porc potrivită. Acestea fiind spuse, mai jos găsești tipul de carne de porc pe care să îl folosești pentru un preparat delicios și alte sfaturi, care cu siguranță îți vor fi de mare ajutor.
Carnea de porc este de departe alegerea preferată pentru majoritatea românilor în ceea ce privește masa de Crăciun. Printre cele mai iubite preparate cu carne de porc se numără sarmalele, care de multe ori le dau mari bătăi de cap gospodinelor.
Înainte de toate este important să avem mare grijă la calitatea produsului și să ne uităm cu atenție atunci când cumpărăm. Fie că mergem la magazin sau folosim carne de la porcul proaspăt tăiat, trebuie neapărat să ne uităm la aspectul ei.
Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să observi culoarea acesteia, astfel carnea cu nuanță de roșu-roze este cea mai recomandată și sănătoasă.De altfel, bucățile de carne trebuie să fie tari, cu fibre dense, deoarece cea care este prea moale poate proveni de la animale bolnave sau a fost congelată și decongelată de mai multe ori.
Acum, că am stabilit cum trebuie aleasă o carne sănătoasă, îți vom prezenta tipul cel mai potrivit pentru sarmale perfecte.
Citește și: Trucul pentru o salată de boeuf delicioasă. Alegerea soiului potrivit de cartofi face diferența
Sarmale în foi de varză și viță de vie, servite cu mămăligă și smântână
La noi în țară există o varietate mare de rețete pentru sarmale, în funcție de zonă. În general, diferențele sunt strâns legate de ingredientele folosite, dar și de mărimea acestora. Printre cele mai renumite sarmale se numără cele moldovenești, care sunt făcute într-o mărime mult mai mică, față de cele din restul țării. Cu toate acestea, indiferent de mărimea sau diferențele dintre ele, gospodinele vor un singur lucru, sarmalele să iasă gustoase.
Dacă și tu îți dorești același lucru trebuie neapărat să pui în aplicare sfaturile de mai jos, care cu siguranță te vor ajuta să pregătești un preparat delicios.Primul lucru la care trebuie să te gândești este alegerea verzei, acea mai recomandată fiind cea acră, care oferă sarmalelor o aromă și un gust aparte. De asemenea, atunci când alegi varza pentru împachetarea sarmalelor este important să te uiți cu atenție la anumite detalii, astfel că ar fi bine să o eviți pe cea cu cotorul foarte gros, deoarece frunzele pot fi tari și dure, lucru ce îți va provoca dificultăți la înfășurare, dar și la fierbere.
Un alt sfat de care ar trebui să ții cont este acela că înainte de a te apuca de înfășurarea sarmalelor este indicat să ții frunzele de varză murată în apă rece, pentru a se desăra.
Citește și: Secretele coacerii cozonacului: Află temperatura ideală pentru cuptorul tău electric sau pe gaz
De asemenea, dacă îți dorești să îți iasă cele mai pufoase sarmale, e bine ca înainte de înfășurare să pui orezul și ceapa puțin la înăbușit într-o tigaie în care poți adăuga ulei și apă. Pentru un gust aparte poți folosi în compoziția sarmalelor și un morcov ras.
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a găti cele mai bune sarmale este alegerea condimentelor. Ei bine, cele care nu trebuie să lipsească din oala de sarmale sunt cimbrul și piperul negru. Se pot folosi și alte ierburi aromatice și condimente, însă cele două sunt foarte importante pentru gust și aromă.
Bineînțeles că pentru a avea pe masa de Crăciun cele mai gustoase sarmale este nevoie și de puțină afumătură sau slănină. Printre rândurile de sărmăluțe poți pune bucăți de costiță, ceafă sau piept de porc, care cu siguranță va oferi un gust perfect preparatului.
Un ultim sfat, dar foarte important, este acela că sarmalele trebuie să fiarbă în apă cât să fie acoperite. De altfel, un truc pe care multe gospodine îl folosesc este să pună un pahar de vin alb în oala de sarmale, astfel că acestea vor fi mult mai fragede și suculente.