Mesajul impresionant al lui Lucian Mîndruță după moartea lui Ducu Darie: "Avea nevoie de un ficat nou, dar nu s-a băgat în față"

Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani, fiind diagnosticat cu ciroză în urmă cu mai mulți ani. Ducu Darie avea nevoie de un transplant de ficat și se afla pe lista de așteptare.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

Ducu Darie

La scurt timp după ce s-a aflat vestea morții regizorului Ducu Darie, Lucian Mîndruță a scris un mesaj impresionant pe contul personal de Facebook.

Ducu Darie era pe lista de așteptare pentru un transplant de ficat

fara descriere

Jurnalistul Lucian Mîndruță le amintește oamenilor ce înseamnă modestia și spune despre regizorul Ducu Darie că a stat la coadă pentru a primi un ficat, dar, din păcate, așteptarea a fost în zadar.  Lucian Mîndruță mai scrie despre fiul lui Iurie Darie că, deși era cunoscut de toată lumea, nu a apelat la nimeni și s-a înscris pe lista de așteptare pentru a primi un ficat nou.

fara descriere

Citeste si: Decizia halucinantă a autorităților: Nuțu Cămătaru își primește cămila înapoi. Motivele pentru care animalul a revenit în posesia lui

Citeste si: Dezvăluirea incredibilă făcută de Gheorghe Dincă în fața colegilor de celulă despre Luiza Melencu

Citeste si: Motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea lui Ducu Darie

„Ducu Darie s-a dus. Duceți-vă să vedeți "Coriolanus" la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea. Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra... vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da? Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față. Nu s-a bagat în față la coada pentru viață. A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați... Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta. Lecția egalitătii în fața morții. Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora...”, a scris Lucian Mîndruță. 

fara descriere

Ducu Darie suferea de mai mulți ani de ciroză, dar în ultimii ani starea lui de sănătate s-a agravat. La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea teatrului Bulandra a declarat că Ducu Darie fusese internat, în stare gravă, la Spitalul Fundeni din Bucureşti. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate