Un bebeluș din Oradea a fost salvat de la moarte de un medic de pe ambulanță! Tatăl copilului a blocat pe stradă mașina de pompieri. Ce se întâmplase

O situație incredibilă a avut loc în Oradea. Un bebeluș a fost salvat de la moarte de un medic de pe ambulanță.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Operațiune contracronometru în Oradea! Un bebeluș, o fetiță de 7 zile, a fost salvată de la moarte de către un medic SMURD și de un pompier. Întregul incident a avut loc în cursul zilei de sâmbătă. Părinții fetiței, doi cetățeni străini, au blocat mașina pompierilor, pentru a cere ajutor. Mașina ieșea din sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Întregul incident a avut loc în jurul orei 14.00, pe strada Avarm Iancu din Oradea. Cei doi părinți speriați și disperați, aflați într-o mașină cu numere de Belgia, au intrat pe contrasens și au oprit autospeciala. Pe bancheta din spate, se afla copilul lor, bebelușul, aflat în stop cardio-respirator.

"Şi-a dat seama imediat că viaţa sugarului era în pericol, acesta aflându-se în stop respirator", a ecplicat, duminică, pentru Adevărul, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Bebelușul fusese letargic în cursul dimineții, iar buzele i-au devenit albastre.

"Atunci au văzut autospeciala pompierilor ieşind din sediul ISU Crişana. Bărbatul a avut o prezenţă de spirit extraordinară şi a blocat-o, ca să ceară ajutor", a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Citeste si: Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Astrologul Cristina Demetrescu, previziuni despre prezidențiale

Citeste si: Site-ul lui Alexandru Cumpănașu a fost suspendat

Medicul de pe SMURD i-a salvat viața bebelușului

Medicul Dacian Juca și plutonierul major Adrian Pupăză, pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, au început manevrele de resuscitare. După un timp scurt, bebelușul a reușit să respire și a izbucnit în plâns. Toți au început să îi aplaude pe salvatori.

"Eram în tura de dispecerat, iar la un moment dat am auzit claxoanele de la poartă şi strigătele disperate ale părinţilor. M-a strigat asistenta de serviciu, că avem un sugar cu probleme şi am ieşit. Fetiţa era în scăunelul din maşină, cianotică, în stop respirator. Am făcut manevrele de resuscitare de bază, gură la gură şi nas, pentru că încă nu aveam aparatul la îndemână. Din fericire, a răspuns imediat, copilul şi-a revenit şi chiar a început să plângă. Era salvată", a povestit, pentru Adevărul, medicul Dacian Juca.

Citeste si: Alegerile prezidențiale 2019! Decizie ȘOC ! La ce oră și-a chemat Viorica Dăncilă acasă coafeza să o aranjeze pentru a merge la vot

"În timp ce aşteptam împreună cu părinţii maşina Serviciului de Ambulanţă, să ducă fetiţa la spital, mămica mi-a povestit că a observat în cursul dimineţii că e apatică, că nu e în regulă. Au pus-o în maşină, să o ducă la o consultaţie. A fost primul noroc al fetiţei. Apoi, când i s-a oprit respiraţia, era în zona centrului, tatăl a văzut în faţa lui maşina pompierilor, şi a făcut legătura imediat, şi-a dat seama că poate primi ajutor, şi a decis să o blocheze. A fost o decizie înţeleaptă, care a salvat viaţa fetiţei"; spune Juca.

"A fost pe muchie. În câteva minute după instalarea stopului respirator, putea intra în stop cardiac. Dacă n-ar fi primit ajutor, dacă i se oprea inima, şi nu ajungeau în câteva minute la spital, fiind un bebeluş atât de mic, şansele de supravieţuire erau aproape nule.
Până să îmi aducă aparatul, care era într-o autospecială, în sediu, am început manevrele de prim ajutor uzuale. În cazul unor copii aşa mici, se face respiraţie gură la gură şi nas, cinci manevre. Şi a funcţionat", zice medicul.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate