Un medic din Italia, mesaj emoționant de la reanimare: "Azi noapte m-am apropiat de un bătrân, tocmai îi pusesem aparatul pentru respirație artificială. S-a uitat la mine și mi-a șoptit..."

Medicul Carlo Serini este unul din medicii care se luptă să salveze viețile miilor de italieni diagnosticați cu COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Medicul Carlo Serini, unul din medicii care se luptă să salveze viețile miilor de italieni diagnosticați cu COVID-19, a redat o frântură doar din ceea ce înseamnă să fii medic într-un spital din Italia în aceste momente.
Mesajul lui, redat integral mai jos, a fost distribuit de mii de oameni pe rețelele de socializare, ca un îndemn la a ne lua toate măsurile de precauție necesare, astfel încât, situația critică din Italia să nu se repete și în altă țară.

Citeste si: Coronavirus. Iritatii si arsuri pe piele de la dezinfectantul de mâini. Clienții unui supermarket fac acuzații 

"Pentru cei care încă râd, încă mai cred că e o glumă. Pentru cei care spun că lor nu li se poate întâmpla nimic. Pentru cei care braveaza că-i doare-n cot de covid19... Contul pentru inconștienta noastră îl vor plăti părinții și bunicii noștri. Și vă asigur... costă enorm!", este mesajul postat de un utilizator care însoțește mesajul medicului.

Coronavirus în Italia. Mesajul doctorului Carlo Serini

"Lucrez în reanimare de mult timp, dar acum e diferit. Azi noapte m-am apropiat de un bătrân, tocmai îi pusesem aparatul pentru respirație artificială. Privea în jur, înspăimântat. M-am aplecat și-atunci mi-a șoptit' așadar, e adevărat? Sunt grav bolnav?
I-am întâlnit privirea, o privire ca a unui câine bătut, și am înțeles că nu am un răspuns de data asta "

Citeste si:Alergie, raceala sau coronavirus? Cum deosebesti simptomele

 
Doctorița Francesca Cortellaro :" știți care e partea cea mai dramatică? Să vezi pacienții murind singuri, să-i asculți în timp ce implora să-și poată saluta copiii și nepoții.
Pacienții cu covid19 intra singuri, nici un familiar nu-i poate însoți. Și-atunci când se pregătesc să moară, o știu. Sunt lucizi, nu cad în comă. E ca și cum s-ar îneca și au tot timpul să înțeleagă. Ultimul pacient a fost azi noapte. Era o bunicuța, vroia să-și vadă nepoata. Am scos telefonul și i-am chemat-o pe video. S-au salutat și după puțin timp, s-a stins. Deja am un șir lung de apeluri video. Eu o numesc lista de adio. Sper să putem primi și câteva iPod-uri, să nu-i lăsăm să moară singuri ".

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate