Un nou pericol pândește omenirea, în plină pandemie de COVID-19. Fenomen extrem de rar, descoperit de oamenii de știință

Un nou pericol pândește omenire, în plină pandemie de coronavirus. Cercetătorii au descoperit o gaură de dimensiuni uriașe în stratul de ozon, deasupra Arcticii.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Un nou pericol pândește omenirea, în plină pandemie de COVID-19. Fenomen extrem de rar, descoperit de oamenii de știință

Gaură rară deasupra Arcticii

În ultimele zile, cercetătorii au urmărit cu mare atenție o gaură de dimensiuni record, care a apărut în stratul de ozon deasupra Arcticii. Potrivit experților, până în acest moment, fenomenul nu pare să reprezinte un pericol major pentru omenire, asta doar dacă gaura nu se va muta mai mult spre sud în zilele următoare.


In articol:

Gaura uriașă ar fi apărut, potrivit oamenilor de știință, în urma temperaturilor neobişnuit de scăzute înregistrate deasupra Polului Nord. Aceștia avertizează că, în cazul în care dimensiunile continuă să crească deasupra zonelor populate din sud, atunci ar putea să apară riscul ca oamenii să fie expuşi arsurilor solare.

Citeste si: Avertismentul medicilor: "Nu interactionati cu animalele de companie daca aveti COVID-19" - Pisicile, cele mai expuse

Citeste si: Drob de pui. Rețeta adaptată pentru cei care nu consumă miel

Citeste si: Sorina Pintea, repusă în funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare

Deocamdată, însă, experții se aşteaptă ca, în câteva săptămâni, gaura să dispară cu totul.

 “Gaura este, în primul rând, o curiozitate geofizică. Am monitorizat condiţiile neobişnuite, care au avut un rol major în procesul de epuizare chimică a stratului de ozon. Acele condiţii au permis apariţia temperaturilor scăzute şi a unui vortex mai stabil decât de obicei deasupra Arcticii, care mai apoi a declanşat formarea norilor polari stratosferici şi distrugerea catalitică a stratului”, a explicat Vincent-Henri Peuch, director al Serviciului Copernicus de monitorizare a atmosferei.

Are acest fenomen legătură cu pandemia de COVID-19?

Este de menționat că această gaură nu are vreo legătură cu situația actuală pe care o traversează întreg mapamondul și nici cu măsurile de carantină impuse de pandemie, restricţii care au redus drastic poluarea aerului şi emisiile de gaze cu efect de seră.

Un nou pericol pândește omenirea, în plină pandemie de COVID-19. Fenomen extrem de rar, descoperit de oamenii de știință

Cercetătorii susțin că este mult prea devreme să ştim cu exactitate dacă acele condiţii neobişnuit de stabile din Arctica sunt legate într-un fel sau altul de încălzirea globală, sau dacă fac parte din variaţiile normale ale vremii stratosferice.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate