Un tânăr afgan a fugit în Anglia pentru a scăpa de talibani. "Au încercat să mă transforme într-un sinucigaș la 13 ani"

Un bărbat de origine afgană trece printr-o dramă cumplită după ce și-a pierdut familia și a fost antrenat de talibani să devină sinucigaș. Care este povestea lui.

Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

La doar 13 ani, un om din Afganistan a reușit să scape de talibani, care îl forțau să devină sinucigaș, iar acum se teme că va fi trimis înapoi de către guvernul britanic.

Acesta a ajuns pe mâna talibanilor, după ce au intrat în școala unde învăța și au selectat câțiva elevi cu rezultate deosebite pentru tribul lor.

Numele lui este Sajid și povestește cum talibanii l-au mințit, spunându-i că îi va oferi o educație mai bună, dar adevăratul scop era să-l transforme într-un luptător kamikaze.

Copilul a fost bătut, amenințat cu arma și cu faptul că îi vor ucide familia dacă va încerca să fugă. Băiatul a scăpat ca prin minune, fiind ajutat de tatăl său care și-a vândut pământul ca să aibă bani să-l scoată din țară.

Citeste si: ALERTĂ ÎN AFGANISTAN! Dublu atac sinucigaș în Kabul! Sunt cel puțin 11 morți și zeci de răniți

La 14 ani, singur, în Marea Britanie

Tânărul a ajuns în Anglia, neînsoțit, la doar 14 ani, neștiind unde sau în ce stare se află familia sa.

Voluntarii de la Crucea Roșie au încercat să îi localizeze, însă nu au reușit.

Teama lui cea mai mare este că ar putea fi trimis înapoi în țara ororilor, Afganistan, deoarece cererea sa de azil a fost respinsă. Sajid are acum 24 de ani și a vut curajul să își spună povestea în fața terapeutului său, de la organizația caritabilă Freedom from Torture, toată discuția desfășurându-se în prezența publicației The Mirror.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

"Le-am spus că nu am familie și cei de la Crucea Roșie au încercat să o găsească. Am avut o experiență foarte proastă cu talibanii, sunt cu adevărat cruzi și torturează copii".

Recrutat de talibani, a fost învățat să folosească arma la 13 ani

Talibanii au pătruns în școala unde învăța Sajid, o școală din partea pakistaneză a frontierei cu Afganistanul: "Au spus că ne duc la studii superioare, dar când am ajuns acolo era practic o tabără de antrenament cu bombe și arme. Vorbeau mereu despre Jihad și despre America, despre cum îi vom ucide și vom merge în paradis. Mi-am dat seama că încercau să ne spele pe creier, voiau să devin un sinucigaș. Au spus că ne vor susține familiile, dar nu putem fugi".

Cu durere în glas, Sajid povestește la ce chinuri a fost supus. ”Plângeam mereu, mă împingeau și mă băteau”, a spus el. „Am văzut că este greșit, ei trimiteau oameni să fie sinucigași”.

Deși avea doar 13 ani, a fost învățat cum să folosească echipamentul explozibil și cum să tragă cu arma. „Mâinile îmi tremurau când mi-au dat un pistol, nu mai văzusem așa ceva în viața mea”, povestește tânărul. "Mi s-a spus că, dacă nu apuc bombele, mă vor împușca. Mi-au spus că dacă încerci să scapi din această tabără de antrenament, vom găsi toată familia ta și o vom ucide”.

Deși era amenințat cu moartea, Sajid a profitat de o noapte în care era singur și a fugit din tribul talibanilor. Întors acasă, nu s-a putut bucura de familia sa, căci a trebuit să fugă din nou pentru a nu fi omorât.

Astfel, la 14 ani, tânărul a trăit în Marea Britanie, în condiții grele, învățând să supraviețuiască.

Citeste si: Imagini sfâșietoare pe aeroportul din Kabul. Mamele disperate își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă, pentru a fi salvați de soldați

După 10 ani de stat în Anglia, riscă întoarcerea în Afganistan

Nici după 10 ani de când locuiește în Londra, Sajid nu are încă certitudinea că poate rămâne în Marea Britanie. Conform restricțiilor, cei care solicită azil, nu pot lucra.

În urma traumelor trăite, bărbatul s-a confruntat cu depresia mult timp. „Viața mea era în pericol și familia mea a vrut să supraviețuiesc”, a spus el. „Dar acum mor pe dinăuntru. Încă mă lupt pentru viața mea, sunt încă aici și mă descurc foarte greu”.

Visul lui Sajid este să lucreze ca traducător și să îi ajute pe cei care au trecut prin situații asemănătoare lui. Însă, pentru moment, și-a pierdut speranța, temându-se că va fi nevoit să se întoarcă în Afganistan, sfârșind ucis.

"Talibanii ar putea să mă omoare sau să mă folosească împotriva oamenilor sau împotriva altor țări", declară tânărul. „Mă simt trist pentru oamenii din Afganistan, viața lor este în pericol. Am auzit despre un bărbat care a fost deportat după 20 de ani și ei (talibanii) l-au ucis. Acest lucru s-a întâmplat acum trei sau patru ani", adaugă afganul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies