Medicii de familie vor putea vaccina pacienții și la domiciliul acestora. Ce sume vor primi cadrele medicale

Medicii de familie vor putea vaccina anti-COVID pacienții și acasă.

Medicii de familie vor putea vaccina pacienții acasă
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Medicii de familie vor putea vaccina pacienții și acasă, nu doar la cabinetele de vaccinare sau la ambulatoriu. Guvernul a aprobat, miercuri, într-o ședință, ordonanța care reglementează vaccinarea anti-COVID la domiciliul pacientului. 

Medicii de familie vor putea vaccina pacienții acasă

În sedința de miercuri, 25 august 2021, Guvernul a aprobat o ordonanță potrivit căreia medicii de familie vor putea vaccina anti-COVID la domiciliul pacientului. Potrivit actului normativ, pentru imunizarea cu schema completă a unei persoane, cadrele medicale vor primi 60 de lei. 

Citeste si: Restricțiile de circulație pe timpul nopții ar putea să-și facă din nou apariția. Raed Arafat a venit cu explicații

De asemenea, tarifele vor include consultuația, raportarea, monitorizarea reacțiilor adverse ale pacientului.  

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Medicii de familie vor putea vaccina pacienții acasă

”Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile.

Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 25 august 2021! Câte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în

caz de infecţie cu SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

De asemenea, conform Ministrului Sănătății, cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022.

Vaccinarea în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 24 august a.c.,

ora 17.00, este următoarea: 13.409 de persoane în ultimele 24 de ore. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vești proaste pentru medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății anunță că li se vor opri bani din sporuri: "Proiectul de lege merge înainte"

Vaccinarea în România! Peste 13.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Valeriu Gheorghiță a anunțat cum se va desfășura vaccinarea împotriva COVID-19 în școli și în universități

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

Au bătut palma pe comoara României! Se vinde totul. O vom pierde definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

ALERTĂ! ESTE VORBA DESPRE PENSII. SCHIMBAREA RADICALĂ care îi vizează pe ROMÂNI

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies