Unde poți lucra dacă ai picat Bacalaureatul și ai un an liber până la sesiunea din 2021

Elevii care nu au obținut o notă de trecere la Bacalaureat trebuie să știe că există soluții și că, până vor încerca să dea, din nou, examenul au mai multe variante și se pot orienta pe piața muncii.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

picat Bacalaureatul
Ai picat Bacalaureatul, poti da anul viitor


In articol:

Tinerii care nu au picat examenul de bacalaureat se pot angaja in domenii precum vânzări, logistică sau productie, sau mai au varianta unor cursuri de calificare de scurtă durată și pot lucra în saloane de înfrumusețare.

Citeste si: Admitere facultate, sesiunea de toamnă 2020. Unde se mai pot înscrie elevii care au luat Bacalaureatul în septembrie

Citeste si: Rezultate finale Evaluarea Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Edu.ro a afișat notele finale ale examenului

Citeste si: Rezultate BAC 2020 toamna, pe județe și orașe. Vezi ce note ai luat

Șansele de angajare ale celor care au picat Bacalaureatul și au timp liber până la sesiunea din 2021 sunt foarte mari, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă, sunt căutați pentru a ocupa posturi în mai multe domenii, fie că vorbim de șofer Uber sau de taxi, fie că vorbim de domeniul livrărilor de mâncare, de angajări în industria HORECA, agricultură sau în contrucții și industria automotive.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

De asemenea, un mare avantaj este că, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) acordă o serie de servicii şi stimulente atât absolvenţilor cât şi societăţilor care încadrează persoane proaspăt ieşite de pe băncile şcolii. Chiar dacă acestea nu au Bacalaureat, motiv pentru care sunt anumite meserii în care pot excela și, până la următoarea sesiunea a Bac-ului, cea din 2021, pot face bani frumoși.

picat Bacalaureatul
Ai picat Bacalaureatul, poti lucra in fast-food

Astfel, un tânăr care a căzut la Bacalaureat, dar dorește să lucreze în domeniul livrărilor de mâncare se poate baza pe un salariu net, lunar, de 2.000 de lei, la care se adaugă bonusuri. De asemenea, un șofer de Taxi sau Uber, care nu are nevoie de bacalaureat, poate câștiga, cu puțin efort, chiar și 3.000 de lei, net. Cei care preferă să se angajeze la diverse fast-food-uri, nu vor încasa, nici ei, sunt 1900 de lei, lunar, iar ospătarii sau barmanii vor avea și o sumă asemănătoare în buzunar, la sfârșit de lună.

Probabil cel mai rentabil este însă în agricultură, singurul dezavantaj fiind legat de faptul că este o muncă sezioneră. Dar, ca zilier în domeniu, banii sunt frumoși, încasându-se, în funcție de munca prestată și de zona în care locuiește, între 80 și 120 de lei zilnic.

picat Bacalaureatul
Zilierii nu au nevoie de Bacalaureat ca sa castige bani frumosi

Evident, cel mai bine plătit job la care nu are nevoie de Bac este cel de șofer de TIR, încasările lunare fiind, cu siguranță, de peste 1.000 de euro, la fel cum sunt și cele de macaragiu.

Au picat Bacul, pot face cursuri de specializare

O altă variantă pentru absolvenții care nu au luat BAC-ul este să se înregistreze în termen de 60 de zile de la terminarea liceului la o agenție județeană pentru ocuparea forței de muncă. Aici, persoanele înscrise pot solicita gratuit anumite servicii, printre care informare și consiliere profesională, formare profesională, consultanță și asistentă pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri. Iar printre aceste cursuri sunt și cele dedicate meseriilor necesare în saloanele de înfrumusețare.

Cei care au picat Bac-ul, pot încasa șomaj și să învețe pentru următoarea sesiune

Tinerii care au picat la Bac pot opta pentru joburi ca portar, vânzător sau agent de asigurare. În plus, cei care nu vor să lucreze, pot opta pentru ajutorul de șomaj pe care, timp de șase luni, îl vor primi, cu condișia să nu refuze job-uri pe care Agenția pentru Ocuparea Forțelor de Muncă i le pune la dispoziție, job-uri în care, evident, nu au nevoie de Bacalaureat. Normal, ideal ar fi să învețe, dacă tot au picat la Bacalaureat, pentru următoarea sesiune, cea din 2021.

 

Galerie foto 
Citește și:

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Familia Sorinei de la Baia de Aramă la adresa ”americanilor” Săcărin! ”Mint cu nerușinare! Iată dovada”

Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies