Unde vor putea fi folosite voucherele de 250 de lei pentru alimente. Analistul economic Adrian Negrescu explică de ce românii nu le-ar putea utiliza în piață| EXCLUSIV

Guvernul a adoptat ordonanța pentru acordarea voucherelor de 250 de lei pentru alimente. Suma va fi livrată la două luni, categoriile de cetățeni defavorizați. Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu analistul economic Adrian Negrescu, pentru a afla cum vor putea fi ele folosite și mai ales ce reprezintă suma pentru cumpărăturile românilor.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Cei 250 de lei, echivalentul a 50 de euro, vor fi destinați persoanelor ce provin din categorii defavorizate și au venituri mici. Acestea au fost gândite pentru românii care au nevoie, iar autoritățile au stabilit câteva categorii de persoane cărora le vor fi acordate ajutoarele.

Totodată, s-a stabilit, pentru început, și o listă de alimente de la care s-a pornit realizarea acestor tichete de cumpărături, însă specialiștii atrag atenția asupra faptului că cei 50 de euro, acordați la două luni însemnă 4 lei pe zi, pentru o persoană.

În esență, aceste vouchere de 50 de euro înseamnă 4 lei pe zi, deci doi covrigi speranță, așa le putem spune acestor vouchere, care nu acoperă în nicio perspectivă dimensiunea inflației, a creșterilor de preț”, a explicat analistul Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.

Ce pot cumpăra românii cu voucherele de hrană de 250 de lei

Cei 250 de lei va fi acordată la două luni, ceea ce înseamnă că, lunar, românii aflați în nevoie vor avea suma de 125 de lei. Printre categoriile de persoane care vor beneficia de acestea vouchere se numără: pensionarii cu o pensie mai mică de 1.500 de lei; asistenții sociali și persoanele cu handicap; familiile cu venituri reduse, dar și familiile monoparentale cu venituri mai mici de 2.000

de lei per membru de familie.

Citeste si: Guvernul susține fermierii. Se dau 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România

Analistul economic Adrian Negrescu a explicat, pentru WOWbiz.ro, cam ce și-ar permite românii care au nevoie de aceste vouchere să cumpere cu ele și cum se poate raporta suma la cumpărăturile zilnice.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De 125 de lei pe lună, în momentul de față, românii care au nevoie de aceste ajutoare își pot cumpăra cel puțin o pâine. Cam aceasta este dimensiunea ajutorului. O pâine de 4 lei sau un covrig și o jumătate de pâine.

Raportat la o singură cumpărătură, asta ar însemna un kilogram de cartofi, în condițiile în care cartofii s-au scumpit cu 43%, o bucată de brânză din cea mai ieftină, un litru de ulei și cel mult 200 de grame de carne de porc.

Problema este că principalul produs din carne cumpărat de români nu apare pe lista oficială, anunțată de autorități. Singura șansă a românilor este să își cumpere jumătate de pui.(...) Ne întoarcem la gheare de pui, la celebrele ciocănele, elemente care pe vremea lui Ceaușescu le dădeau românilor senzația că au o masă cât de cât normală, în condiții de penurie”, a explicat Adrian Negrescu, în exclusivitate pentru WOWnews.ro.

Citeste si: Tichete de masă 2022. Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 50%

Unde vor putea folosi românii tichetele pentru alimente

Unde vor putea fi folosite voucherele de 250 de lei pentru alimente. Analistul economic Adrian Negrescu explică de ce românii nu le-ar putea utiliza în piață| EXCLUSIV

Analistul Adrian Negrescu

[Sursa foto: Facebook]

Momentan, nu este foarte clar unde vor putea folosi românii voucherele pentru alimente, în valoare de 250 de lei, însă analistul economic Adrian Negrescu atrage atenția asupra faptului că aceste vouchere ar putea fă fie folosite doar în lanțurile acreditate, ele plata cu ele nefiind posibilă în piețele agroalimentare, acolo unde adesea nu se poate emite bon fiscal.

Pentru moment, nu știm unde vor putea fi ele folosite, pentru că statul nu a anunțat acest lucru, cel mai probabil vor putea fi folosite doar în comerțul autorizat, în comerțul de retail, în hipermarketuri și supermarketuri.

Voucherele respective nu sunt însoțite de niște specificații foarte clare, cel puțin în momentul de față. Unul dintre elementele extrem de importante pentru beneficiari este faptul că vor trebui să își cumpere de toți banii ceva, pentru că la aceste vouchere nu se va da rest pentru achizițiile făcute în baza lor.

În plus, rămâne de văzut dacă ele vor putea fi folosite și în piețele agroalimentare, dar mă îndoiesc de acest lucru, în condițiile în care, în majoritatea piețelor, cel puțin din București, nu se dă bon fiscal și nu se acceptă vouchere nici măcar din zona bonurilor de masă în momentul de masă”, a mai adăugat Adrian Negrescu, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Vouchere pentru elevi 2022. Cine sunt elevii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM, marți, 10 mai 2022. Cum va fi vremea în București și restul țării

Subiecte și BAREM Limba Maternă, BAC 2022 toamnă. Cum arată și cum se rezolvă subiectele la Limba Maternă, la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2022

Calendar Creștin Ortodox 19 august 2022. Sfinții zilei. Ce sărbătoare este vineri și ce tradiții respectă credincioșii

Conjuncția Luna-Marte de astăzi aduce schimbări în viitorul zodiilor

Anunț pentru cei care scot bani de la bancomat! Toți românii trebuie să știe

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Alertă pentru șoferi. Noi schimbări în Codul Rutier

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies