Ungaria suspendă plata ratelor la credite până în 2021

Mai multe măsuri de urgență au fost luate în țara vecină Ungaria, în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Mai multe măsuri de urgență au fost luate în țara vecină Ungaria, în contextul pandemiei de coronavirus.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri un moratoriu general privind rambursarea creditelor pentru toate companiile şi debitorii privaţi până la finele anului, informează capital.ro.
Această măsură a fost propusă pentru a limita eventualele consecințe economice care pot apărea odată cu răspândirea virusului.

„Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi”, a anunţat Viktor Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS. Băncile au făcut anunțul mult așteptat

 Citeste si: Tu ce faci când stai acasă? WOWbiz te provoacă să dai un share! Trimite-ne cele mai tari filmări cu soția, copiii, părinții sau animalul de companie!

 

Decizia a venit și după ce Banca Naţională a Ungariei, condusă de Gyorgy Matolcsy, fost ministru al Economiei în guvernul lui Orban, a făcut un apel către bănci să suspende în mod voluntar rambursarea împrumuturilor pentru companii şi persoane fizice, informează Reuters.

fara descriere

Forintul ungar, care s-a depreciat cu 6% în raport cu moneda euro de la începutul acestui an, a atins un minim istoric de 355 forinţi pentru un euro.

Premeierul ungar a mai anunțat și alte măsuri ce vizează păstrarea locurilor de muncă din domenii afectate precum turismul, restaurantele sau petrecerea timpului liber.

Companiile din aceste sectoare vor fi scutite de la plata contribuţiilor sociale.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate