UPDATE: Elena Udrea rămâne în închisoare! Decizia este definitivă

Este o zi decisivă pentru Elena Udrea. Fostul ministru află astăzi dacă scapă de condamnarea de 6 ani de închisoare cu executare din dosarul Gala Bute. Completul de judecată de la Curtea Supremă ar putea pronunța decizia în cazul ei și al lui Rudel Obreja.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Update: Instanța Supremă a respins recursul în casație, iar Elena Udrea va rămâne la închisoare.

Decizia este definitivă.

Completul de judecată de la Curtea Supremă urmează să anunțe azi dacă cei doi vor rămâne în spatele gratiilor, sau dacă vor scăpa de închisoare. Elena Udrea și Rudel Obreja au apelat la ultima cale extraordinară de atac, recursul în casație.

Avocații Elenei Udrea au depus, în data de 20 iunie, mai multe cereri de suspendarea a executării pedepsei, după ce fostul ministru a fost adus în Penitenciarul Târgșor, odată cu extrădarea din Bulgaria.

Elena Udrea află dacă va scăpa de închisoare în dosarul Gala Bute

Completul de cinic judecători de la Curtea Supremă a anunțat atunci că va pronunța verdictul în ziua de 22 iunie, însă atunci procesul s-a amânat pentru data de 29 iunie 2022.

Citeste si: Elena Udrea nu renunță! Ce strategie pregătește pentru a scăpa de închisoare: "Ea vrea să fie audiată"

La ultimul termen, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a cerut mai întâi să fie menținută suspendarea executării pedepsei dispusă de ÎCCJ în procesul precedent, al contestației în anulare și a susținut că această cauză nu a fost soluționată definitiv.

Citeste si: ,,E trist să te trezești și să vezi mesaje de condoleanțe!” Karmen, fiica lui Adrian Minune a reacționat dur, după ce s-a zvonit că Florin Salam ar fi murit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Totuși, judecătorii i-au respins solicitare, avocatul cerând imediat suspendarea executării pedepsei în acest proces privind recursul în casație. Totodată, Silvia Uscov, cel de-al doilea avocat al Elenei Udrea în acest proces a solicitat instanței să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu cinci întrebări preliminare, iar până la primirea răspunsurilor de la CJUE, Elena Udrea să fie pusă în libertate.

La rândul său, avocatul lui Rudel Obreja a cerut și el sesizarea CJUE și punerea în libertate a clientului său. La termenele trecute, avocații Elenei Udrea au mai depus alte două cereri, una de sesizare a Curții Constituționale și una de sesizare a Completului pentru sesizarea unor chestiuni de drept în materie penală de ÎCCJ.

elena udrea recurs inchisoare

Elena Udrea

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Elena Udrea, condamnată în dosarul Gala Bute în urma unor acuzații de luare de mită

Elena Udrea a fost condamnată în primăvara acestui an la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Citeste si: Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă?! Nimeni nu s-ar fi gândit: „Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea”

Elena Udrea a fost condamnată pentru infracțiuni ce ar fi fost comise în perioada 2010 – 2012, în legătură cu administrarea fondurilor publice de către Ministerul Dezvoltării și Ministerul Economiei. Mai exact, în 2011, fostul ministru a decis să organizeze Gala Bute, în urma unor discuții cu președintele comisiei FR Box, Rudel Obreja.

Ulterior, aceasta le-ar fi cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții  pentru organizare „urmărind obținerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, după cum au precizat procurării de la DNA.

Elena Udrea a fost acuzată și condamnată pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente false, inexacte sau incomplete.

elena udrea inchisoare

Elena Udrea la Vama Giurgiu, când a fost predată autorităților din România

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Recursul în casație, ultima șansă ca Elena Udrea să scape de închisoare

Recursul în casație este ultima cale extraordinară de atac la care avocații Elenei Udrea au apelat pentru a putea scăpa de închisoare. Chiar dacă instanță va admite sau nu cererile avocaților, acest recurs în casație se va judeca în continuare.

În cazul în care recursul în casație va fi admis, judecătorii ar putea dispune fie achitarea celor doi, fie rejudecarea cauzei. Recursul în casație a fost formulate de către Elena Udrea și Rudel Obreja în ianuarie 2019, iar cererile lor au fost admise de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prințul Paul al României a fost prins la Paris! El era dat în urmărire internațională din 2020

Carmen Harra a știut încă de când s-a măritat când îi va muri soțul! Imagine emoționantă cu Virgil, bărbatul vieții sale: "Înainte să moară i-am spus..."

„Când crezi că ți-e mai bine, atunci vine plata!” Carmen Harra îl avertizează pe fostul ministru! Ce o așteaptă pe Elena Udrea în închisoare | EXCLUSIV

3 zodii vor avea parte de bucurii și realizări mari astăzi

DOLIU fără margini! A MURIT un mare actor. A făcut fericiţi milioane de români

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Familia Biden își rotunjește conturile cu bani din România. „Dosar” cu multe nume sonore

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies