Urmează ore neplăcute pentru români. Ce ne aduce prognoza meteo?

Prognoza meteo pentru 28 mai nu este una pozitivă.  ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă între ora 12:00 – 31 mai ora 23.00.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Urmează ore neplăcute pentru români. Ce ne aduce prognoza meteo?


In articol:

Prognoza meteo pentru București, pe 28 mai, nu aduce nimic pozivit. În Capitală, oamenii vor avea parte de ploi torențiale, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii după spusele specialiștilor.

„Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se vamanifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată alevântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie,10…15 l/mp și izolat 25 l/mp“, transmit meteorologii.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. Ce se va întâmpla la vară

Meteo 28 mai. Oscilații importante de temperatură în prognoze

De remarcat este diferența de temperatură dintre maxime și minime existentă în această perioadă. Wowbiz.ro a publicat pe pagina personală de Facebook o serie de videoclipuri care scot în evidență puterea naturii și furia ei anormală pentru această perioadă. De exemplu, la Cluj a fost nevoie doar de 10 minute pentru ca zăpada să fie într-o cantitate de notat. 

Citeste si: Fenomene meteorologice tot mai neobișnuite! O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case

Citeste si: Vremea rea a făcut ravagii în România. Mai multe localități, lovite de grindină

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Prognoza meteo: Urmează cantități de apă de până la 40 l/mp

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

NOTĂ: Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor”, este mesajul meteorologilor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate