Vacanțele românilor pe litoral, în pericol! Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut un anunț îngrijorător. Se ia în considerarea purtarea obligatorie a măștilor în aer liber.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie
Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie


In articol:

Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie. În contextul în care aglomerația din spațiile publice și cazurile de coronvairus cresc, dr. Alexandru Rafila anunță că e posibil să purtăm măști și în spațiile publice. Zonele de maxim prericol sunt zonele turisitice, în special plajele. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a explicat cum zonele turistice ar putea deveni focare de infecție.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. (...) Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Citeste si: Mesajul plin de disperare al unui actor afectat de criza COVID-19: „Sper să mă ajute cineva măcar cu 20 de lei”

Citeste si: Vaccinul anti-COVID! Cercetătorii au experimentat medicamentul! Care au fost rezultatele

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Citeste si: Veste proastă pentru români. Au fost suspendate din nou. Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

Dr. Alexandru Rafila susține că atitudinea fermă a autorităților este unul dintre motivele principale care duce la apariția de focare.

„O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a adăugat dr. Alexandru Rafila, pentru sursa citată.

Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie
Purtarea măștilor în spațiile deschise ar putea veni obligatorie

Lovitură dură în plin sezon. Se închid plajele în România? Anunțul făcut de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, la Constanţa, că aglomeraţia a fost permisă deoarece echipajele de poliţie poate nu au fost foarte bine organizate pe litoral şi că, dacă un singur echipaj trece pe faleză o dată la trei ore, atunci agenţii economici nu au respectat regulile de distanţare socială. (Citeste si: Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie 2020. Anunțul Guvernului)

Marcel Vela a declarat că operatorii economici vor fi verificaţi cu echipe mixte, aparţinând mai multor instituţii. 

Citește continuarea AICI.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate