Valul 3 de pandemie s-a instalat, e oficial! Ce trebuie să știm în caz că ne îmbolnăvim de coronavirus! Sfaturile medicului Virgil Musta

Situația îmbolnăvirilor din România când vine vorba de coronavirus este, de ceva vreme deja, pe un plan ascendent, motiv pentru care s-au impus noi restricții, s-au înăsprit altele și, din dorința de a ajuta populația să treacă cu succes de această situație, medicul Virgil Musta a oferit câteva sfaturi.

Virgil Musta
Virgil Musta, ingrijorat serios de cel de-al treilea val al pandemiei
Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Cu valul al treilea de coronavirus instalat deja, cu secțiile de Terapie Intensive sufocate de numărul mare de bolnavi de coronavirus ajunși la spital de cele mai multe ori mult prea târziu, medicii fac eforturi disperate pentru a stăvili avalanșa cauzată de virus și de mutațiile acestuia.

Citeste si: În plin scandal al carantinării Timișoarei, primarul Dominic Fritz e ”măcelărit” de rivali! ”Minte zi de zi”

Cu tulpina britanică a COVID-19, cea care pare că a devenit dominantă și care este mult mai agresivă decât varianta inițială a virusului, numărul de cazuri grave de coronavirus a crescut enorm. ”Multe persoane nu cunosc presiunea foarte mare din ultimul timp (sunt norocoșii care nu au ajuns, ei sau cunoscuți de-ai lor, cu forme severe la spital), dar altele (din păcate, din ce în ce mai multe în ultima perioadă) au simțit îndeaproape suprasaturarea spitalelor care pot acorda asistența medicală specifică formelor severe sau critice. În ultimele 2 săptămâni ne-am confruntat cu un număr foarte mare de cazuri de îmbolnăviri COVID-19.

Virgil Musta
Virgil Musta, avertisment clar

Zilnic se prezintă pentru evaluare aproape 100 persoane. Din păcate, un procent mare dintre aceste persoane se prezintă foarte târziu pentru aceste evaluări, când deja au forme avansate de boală, multe sunt deja forme severe, cu afectare pulmonară peste 50%.

Acestea necesită obligatoriu terapie cu oxigen cu debit mare”, spune Virgil Musta, cifrele invocate de acesta, pe un grup dedicat celor interesați de medicină, fiind legate de Timișoara.

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre avalanșa de vedete amendate pentru că nu respectă normele contra coronavirusului: ”Există și această categorie..”

Iar pe lângă avertismentul dat, un avertisment care anunță că situația din România este dramatică, dar că, fără ca oamenii să se protejeze, ar putea ajunge una horror, medicul Virgil Musta a oferit câteva sfatur i celor care, din păcate, ar putea deveni pacienți infectați cu COVID-19.

”Sunt două soluții! Prima și cea mai de dorit soluție este aceea de a avea un număr cât mai mic de noi infectări și, automat, un număr în scădere de forme grave. Acest lucru presupune respectarea în continuare, dar cu strictețe, a regulilor de protecție, pe care deja le cunoasteți: purtarea măștii, distanțarea și igiena mâinilor. Nimic nou aici, doar să nu lăsați încă “garda” jos, în nici un moment! Cu toate neplăcerile foarte frustrante pentru oricare dintre noi, rămâne soluția cea mai bună, împreună cu vaccinarea, pentru a evita ceva care poate deveni un coșmar.

Virgil Musta
Virgil Musta anunta valul 3 de pandemie

A doua soluție presupune următoarea abordare- dacă aveți simptome, testați-vă pentru a depista din timp boala, țineți permanent legătura cu medicul de familie pentru a vă îndruma, iar dacă simptomele evoluează, mergeți cât mai repede la spital pentru o evaluare! Acest lucru, făcut la timp, vă poate salva viața! Evaluarea nu presupune internare în spital, se sună la 112, veți merge la spital și vi se va face o evaluare ce constă în analize de sânge specifice și alte investigații din care se va vedea nivelul de afectare a plămânilor, afectarea altor organe etc. După această evaluare, dacă starea nu e foarte gravă, veți merge înapoi acasă în aceeași zi, după cca 1-2 ore, dar veți ști “cum stați”. Ideal este ca această evaluare să fie făcută în jurul zilei a 5-a de boală (de la debutul simptomelor)”, explică medicul Virgil Musta.

 

Citeste si: Exclusiv WOWbiz.ro! Medicul Virgil Musta explică, concret, la ce ajută vaccinul anti-Covid-19 și care este cel mai bun

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ”Acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale”

 

”Sistemul medical românesc este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.(...) Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, ne-a spus, în exclusivitate medicul Virgil Musta.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Virgil Musta, despre valul 3 al pandemiei! E clar, va fi urgie

Avertisment dur pentru România! Doctorul Virgil Musta: ”Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră! Dacă lucrurile merg așa, nu vom avea Sărbători”

Virgil Musta, despre al treilea val al epidemiei: ”Eu aș fi procedat puțin altfel” EXCLUSIV

Horoscop Zilnic Joi 5 August 2021: nativul TAUR se va îmbogăți, în timp ce SCORPIONUL se va trezi cu o surpriză

Marele secret al lui Denise Rifai! Puţină lume ştia. Vedeta a făcut dezvăluiri complete

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies