Vama Veche carantinată? Analiză îngrijorătoare a răspândirii COVID în România. Anunțul făcut de Raed Arafat

După creșterea alarmantă a numărului de infectări zilnice cu coronavirus, s-a făcut o analiză a localităților care au înregistrat cel puțin un caz de COVID în decurs de 14 zile, iar rezultatul nu a fost deloc unul îmbucurător. 

Distribuie pe:

Autor: Amalia Florea

Analiză îngrijorătoare a răspândirii COVID în România. Anunțul făcut de Raed Arafat
arafat


In articol:

Situația de la nivelul întregii țări nu arată deloc bine și nu o spunem noi, ci o arată ultimele grafice realizate de către autorități. După creșterea alarmantă a numărului de infectări zilnice cu coronavirus, s-a făcut o analiză a localităților care au înregistrat cel puțin un caz de COVID în decurs de 14 zile, iar rezultatul nu a fost deloc unul îmbucurător. 

Analiză îngrijorătoare a răspândirii COVID în România. Anunțul făcut de Raed Arafat

Concret, în data de 1 iunie, graficul arăta 361 de localități care au raportat măcar un caz de coronavirus în decurs de 14 zile, iar în 17 iulie s-a ajuns la 885 de astfel de localități. Raed Arafat a vorbit despre situația îngrijorătoare.

„Asta înseamnă că se răspândesc cazurile. Un caz nu e mare problemă. Nu spunem că această localitate are o mare problemă, dar faptul că numărul localităților este în creștere este un semnal și bineînțeles că aici se pot întâmpla, până descoperim un caz, că mai sunt și altele asimptomatice în jur, care pot răspândi virusul la alte persoane, dintre care o parte să devină simptomatici și să se afle despre ei”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Șeful DSU a vorbit și despre posibilitatea ca situația să se agraveze în următoarea perioadă și despre măsurile care vor fi luare dacă acest lucru se va întâmpla. 

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul bărbatului despre care s-a zis că a murit infectat cu COVID-19 după ce a refuzat internarea! Adevărul scandalos a ieșit la iveală. De ce a murit, de fapt, pacientul?

Citeste si: VIDEO | Raed Arafat, plângere la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea pe Facebook. Primele declarații ale amenințatorului: „Să se pregătească”

Citeste si: Raed Arafat a fost amenințat cu moartea pe Internet: „Eu o să vă îngrop alături de...”

„Este posibil. (...) Oamenii nu trebuie să se teamă de măsuri, ei trebuie să ne ajute ca să nu se ajungă în situația în care să se ia măsuri. Cum ne ajută? Respectând măsurile minime care s-au cerut, de la mască la distanțare, la spălatul pe mâini, la dezinfectare. Dacă ei ne-ar ajuta cu acest lucru și ar respecta regulile, n-am mai ajunge la momentul în care s-ar putea să trebuiască să restricționăm niște activități pe zone limitate sau să începem să avem controale mult mai intense pe respectarea regulilor, să se aplice amenzi, sancțiuni. Nu doresc acest lucru, dar trebuie să găsim o soluție”, a spus Raed Arafat.

În ceea ce privesc localitățile care vor înregistra un număr tot mai mare de cazuri, Arafat a punctat următoarele:

„Acolo se face o analiză pe zonă. Se ia procentul celor pozitivi la populația zonei respective, se ia răspândirea, se iau și alte criterii - complianța populației cu măsurile de protecție, mai multe chestii pe care le analizează în mod normal DSP-ul, Comitetul județean pentru situații de urgență și trebuie să le avizeze Institutul Național de Sănătate Publică până se emite ordinul de izolare a zonei sau de luare a unor măsuri în zonă.

Analiză îngrijorătoare a răspândirii COVID în România. Anunțul făcut de Raed Arafat
grafica

S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației - n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii. Și în condițiile noii legi se poate face o carantină zonală. În viitor, în loc să iei măsuri generalizate pe întreg teritoriul țării, cred că asta va fi soluția, cel puțin într-o fază în care boala nu este generalizată și apare pe alocuri și dacă acolo crește foarte mult, să iei măsura pe zona respectivă ”, a explicat Raed Arafat.

Vama Veche carantinată? „Acolo se întâmplă transmiterea, dar...”

Raed Arafat susține că sunt și situații când analizele și cifrele ar fi inutile. De exemplu, în Vama Veche.

„De fapt, la Vama Veche se întâmplă transmiterea, dar manifestarea bolii, după câteva zile, apare la om acasă, când ajunge la el acasă. Au început controale din ce în ce mai dese, astăzi exact acesta a fost scopul videoconferinței cu premierul: să se intensifice cât mai mult controalele pe respectarea regulamentelor care sunt impuse, pentru că asta este soluția, în final.

Noi am zis-o de la început, vom conviețui cu acest virus, virusul nu va dispărea, viața normală în totalitate, cum a fost înaintea acestui virus, încă nu e posibilă și atunci este clar că noi va trebui să luăm măsuri, dacă vrem să ajungem să trăim viața cât mai aproape de normal, să luăm măsuri ca regulile să se respecte, având în vedere că în societate avem mulți care recomandă nerespectarea regulilor și atacă măsurile care sunt luate de autorități”, a punctat Raed Arafat.

 

 

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Vestea tragică a medicilor în cazul tinerei arse din Mehedinți! Cum se simte la o lună după internare: „În cazul în care va supraviețui...”

Raluca Podea vorbește despre comportamentul agresiv al lui Florin Pastramă! Și pe ea a bătut-o? „Era ciuruit peste tot...”

Mario Fresh și-a lovit mașina de lux! Cine l-a ajutat pe artist să scape din încurcătură

Bianca Drăgușanu, însărcinată? Primele declarații despre a doua sarcină: „Doi copii”

Roxana, o tânără de 19 ani, a murit pe loc, zdrobită de o betonieră care circula neregulamentar, pe contrasens

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies