Vești bune! Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 au scăzut pentru prima dată de la debutul pandemiei

Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătății.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Virusul SARS-CoV-2 a început s-a răspândit pe întreg globul, începând din 17 noiembrie 2019. De atunci, viața oamenilor a trebuit să se adapteze la o nouă normalitate, care presupune purtarea măștilor de protecție peste tot, distanțarea fizică față de cei din jur, inclusiv față de apropiați.

În doar câteva moment, tot ce știam a dispărut. Însă partea cea mai neagră este că virusul nu a cruțat multe vieți. Coronavirusul a făcut milioane de îmbolnăviri și victime. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pentru prima oară de când a fost declarată pandemia, numărul îmbolăvirilor și a deceselor pe plan mondial a scăzut. 

Coronavirus în lume
Coronavirus în lume [Sursa foto: Pexels ]

Numărul deceselor și infectărilor, în continuă scădere

Veștile bune vin chiar de la reprezentanții OMS, care au aunțat că este pentru a patra săptămână la rând când numărul infecțiilor și decesele provocate de COVID-19, pe plan mondial, este în continuă scădere. 

Săptămâna trecută au fost raportate peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de coronavirus, cifra fiind în scădere cu 17% față de numărul înregistrat în săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate Organizația Mondială a Sănătății din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 10 februarie 2021. Peste 3000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Totodată, și numărul deceselor este în scădere, în ultima săptămână fiind raportate 88 de mii de decese, adică cu 10% mai puțin față de săptămâna precedentă. 

Deși încă sunt țări în care numărul îmbolnăvirilor și al deceselor este în creștere, Organizația Mondială a Sănătății  consideră cifrele pe plan mondial drept „încurajatoare”. 

SUA, cea mai afectată pandemie
SUA, cea mai afectată pandemie [Sursa foto: PixaBay]

America are cele mai multe cazuri de COVID-19 

În continuare, Statele Unite ale Americii înregistrează cele mai multe cazuri de coronavirus, iar până în acest moment,  871.365 de americani au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Totuși, numărul de noi infecții raportate în această țară a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută, potrivit datelor OMS.

Africa este continentul care are cele mai puține cazuri de coronavirus. Numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

Citeste si: Lockdown total în Atena! Elevii se întorc la învățământul online

Pe plan mondial, de la începutul pandemiei, au fost raportate 107 milioane de cazuri de îmbolnăvire și peste 2,4 milioane de decese. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prospectul vaccinului anti-COVID-19, tradus în limba română

Organizația Mondială a Sănătății, anunț important: ”Trebuie să ne pregătim pentru alte mutații problematice ale virusului”

Medicamentul ”minune” pentru COVID-19 de la clinica lui Gigi Becali, făcut praf de specialiști! ”E doar placebo”! Latifundiarul susține că tratamentul este ”prea ieftin” și de...

Horoscop saptamanal 1-7 Martie 2021: Balanțele vor avea o saptamana perfecta

Vine sfârşitul pandemiei! Arafat a dat vestea cea mai bună. Românii mai au foarte puţin de aşteptat

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Fantoma lui Marilyn Monroe surprinsă într-un filmuleț pe TikTok

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies