
In articol:
- Numărul deceselor și infectărilor, în continuă scădere
- America are cele mai multe cazuri de COVID-19
Virusul SARS-CoV-2 a început s-a răspândit pe întreg globul, începând din 17 noiembrie 2019. De atunci, viața oamenilor a trebuit să se adapteze la o nouă normalitate, care presupune purtarea măștilor de protecție peste tot, distanțarea fizică față de cei din jur, inclusiv față de apropiați.
În doar câteva moment, tot ce știam a dispărut. Însă partea cea mai neagră este că virusul nu a cruțat multe vieți. Coronavirusul a făcut milioane de îmbolnăviri și victime.Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pentru prima oară de când a fost declarată pandemia, numărul îmbolăvirilor și a deceselor pe plan mondial a scăzut.
Coronavirus în lume [Sursa foto: Pexels ]
Numărul deceselor și infectărilor, în continuă scădere
Veștile bune vin chiar de la reprezentanții OMS, care au aunțat că este pentru a patra săptămână la rând când numărul infecțiilor și decesele provocate de COVID-19, pe plan mondial, este în continuă scădere.
Săptămâna trecută au fost raportate peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de coronavirus, cifra fiind în scădere cu 17% față de numărul înregistrat în săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate Organizația Mondială a Sănătății din 26 octombrie 2020 și până în prezent.
Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro
Citeste si: Bilanț coronavirus, 10 februarie 2021. Peste 3000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Totodată, și numărul deceselor este în scădere, în ultima săptămână fiind raportate 88 de mii de decese, adică cu 10% mai puțin față de săptămâna precedentă.
Deși încă sunt țări în care numărul îmbolnăvirilor și al deceselor este în creștere, Organizația Mondială a Sănătății consideră cifrele pe plan mondial drept „încurajatoare”.
SUA, cea mai afectată pandemie [Sursa foto: PixaBay]
America are cele mai multe cazuri de COVID-19
În continuare, Statele Unite ale Americii înregistrează cele mai multe cazuri de coronavirus, iar până în acest moment, 871.365 de americani au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Totuși, numărul de noi infecții raportate în această țară a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută, potrivit datelor OMS.Africa este continentul care are cele mai puține cazuri de coronavirus. Numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.
Citeste si: Lockdown total în Atena! Elevii se întorc la învățământul online
Pe plan mondial, de la începutul pandemiei, au fost raportate 107 milioane de cazuri de îmbolnăvire și peste 2,4 milioane de decese.