Oamenii de știiță din Wuhan, mușcați de lilieci infectați cu Covid-19 în timpul cercetărilor

Cercetătorii manipulau mamiferele fără mănuși de protecție sau măști chirurgicale.

virus
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Mai mulți oameni de știință din laboratorul de cercetare din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci în timp ce recoltau probe dintr-o peșteră care se presupune că ar fi adăpostit mai mulți lilieci infectați cu virusul SARS-COV-2. 

Cercetători chinezi, mușcați de lilieci infectați cu coronavirus 

Un echipaj de filmare a înregistrat imagini pe tot parcursul cercetării și le-au difuzat în 2017. Pe imagini se vede cum personalul laboratorului pune mâna pe lilieci și ia probe fără a avea mănuși de protecție sau măști, încălcând orice protocol de siguranță sanitară impus de OMS. 

beijing
Beijing vrea să demonstreze că nu e responsabil pentru pandemia de coronavirus [Sursa foto: Pexels ]

O echipă formată din experți în sănătate a Organizației Mondiale a Sănătății a început o anchetă pentru a stabili care este originea virusului care a provocat peste două milioane de morți. Oamenii de știință care trebuie să stabilească originea pandemiei fac parte din țări precum: Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Un nou virus cu o rată de mortalitate ridicată poate amenința omenirea: „Este o preocupare majoră, pentru că nu există tratament”

Beijingul este dornic să dovedească că nu este responsabil pentru pandemia de coronavirus care a declanșat criza sanitară mondială. Vizita oamenilor de știință a fost efectuată joi în china, iar imediat după ce-și vor termina treaba, vor intra imediat în carantină pentru două săptămâni. 

„După discuţii, echipa de experţi ai OMS (...) se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19", a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, luni, într-un scurt comunicat de presă. 

Primul om infectat cu Covid-19, depistat în Wuhan[Sursa foto: Pexels ]

Primul focar de Covid-19 a fost depistat în Wuhan

La finalul anului 2019 a fost raportat și primul caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus din lume, în Wuhan, China. Inițial s-a suspectat că virusul ar fi pornit de la piață de vânzare a animalelor, iar virusul ar fi făcut un salt de la animale la oameni. 

Unii oameni de știință sunt de părere că virusul nu are originea în acea piață, ci doar răspândirea sa a fost amplificată acolo. Cercetătorii nu știu încă ce animal ar fi făcut încă intermedierea virusului între lilieci și oameni. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Masca de protecție va fi obligatorie până în 2023. Iată ce spune medicul Adrian Streinu Cercel

Ce pățesc oamenii care refuză să se vaccineze. Medicul Virgil Musta: „ Peste 50% dintre cei care fac boala în formă medie și severă rămân cu sechele”

Categoria de români care nu se poate programa la vaccinarea anti-covid. Valeriu Gheorghiță: „Persoanele care suferă de ... nu se regăsesc în această bază de date”

Horoscop saptamanal 1-7 Martie 2021: Balanțele vor avea o saptamana perfecta

Informația despre Germania care dă totul peste cap în Europa: Problema este complicată

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

O pisicuță și-a regăsit stăpânul după 15 ani. O poveste la care îți dau lacrimile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies