Stiri

Veşti proaste pentru români! Mii de persoane vor avea salariile reduse în 2019

Salariilor multor români vor fi reduse anul acesta.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: M. B.


Veşti proaste pentru români! Mii de persoane vor avea salariile reduse în 2019 icon photo
 
Potrivit măsurilor luate de Guvern salariile a mii de angajaţi vor scădea cu 10 procente dacă cei de la conducere nu vor veni cu o serie de decizii pentru a-i ajuta. Cei vizaţi sunt angajaţii din domeniul IT şi cercetare-dezvoltare. În anul 2018 această categorie de salariaţi a fost afectată de trasnferul contribuţiilor de la angajator la angajat, în contextul în care erau scutiţi de plata impozitului pe venit. Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a redus baza contribuţiei de sănătate în aşa fel încât  această pierdere să fie compensată. 
 
„Dar întrebarea este, având în vedere că această măsură a fost limitată în timp, până la 31 decembrie 2018, cum va continua? Va fi o modificare? Nu va fi o modificare? Care vor fi regulile pentru a vedea în ce măsură costurile pentru aceste categorii vor fi sau nu mai mari”, atrăgea atenţia recent Daniel Anghel, partener, liderul Departamentului de taxe şi consultanţă juridică, PwC România, potrivit adevarul.ro.
 
Aşadar,  programatorii şi angajaţii din cercetare-dezvoltare sunt în pericolul de a le scădea salariile, dacă Guvernul nu menţine şi anul viitor măsura pe cae au luat-o în 2018. 
 
 
Nicoleta Voicu, declaraţii exclusive despre despărţirea de Gheorghe Turda! "Am umblat în telefonul lui"- Artistul: "S-ar putea s-o iert dacă..."icon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune