kanald.ro
Vin fiert cu fructe
Vin fiert cu fructe
Diverse
Rețeta perfectă de vin fiert cu portocală și scorțișoară pentru frigul de afară și căldura din suflet.
A venit iarna, deci a început sezonul rece, care se completează perfect cu vinul fierbinte. Acum, în luna decembrie, în mod special, când peste tot sunt deschise tot feluri de târguri și festivaluri de iarnă, vinul fiert este la mare căutare.
Și asta pentru că iarna, alături de țuica fiartă, vinul cu portocală și scorțișoară, din care să iasă aburii, este preferatul românilor.
Trebuie spus, însă, faptul că vinul fiert se prepară diferit în funcție de regiune. Însă, de departe cea mai căutată și consumată rețetă de vin fiert este cea care are în compoziția sa portocala și scorțișoara.
Așadar, mai jos vă spunem cum se prepară în mod ideal vinul fiert cu portocală și scorțișoară:
Într-un vas turnați vinul, adăugați scorțișoara și puneți-le la foc mic.
După acest proces, este momentul să adăugați zahărul sau orice alt îndulcitor preferați și lăsați să fiarbă la foc mediu.
După zece minute, luați vasul de pe foc și adăugați feliile de portocală, acoperiți vasul cu un capac timp de 2-3 minute, apoi bucurați-vă de o băutură fierbinte și gustoasă.
Citește și: Trucul pentru sarmale perfecte. Află ce carne de porc să folosești pentru un preparat delicios
De asemenea, există multe variante cu care să poți combina vinul fiert pentru un gust aromatizat. De exemplu, în rețeta mai sus menționată se mai pot adăuga și anason stelat, păstăi de cardamom, cuișoare și piper.
Totodată, și fructele pot fi înlocuite. Există persoane care preferă să aromatizeze vinul cu mere, lămâi, gutui sau chiar pere.
Citește și: Secretele condimentelor pentru carnea de porc la cuptor. Cele mai gustoase combinații
Însă, un lucru este cert, dacă fructele și condimentele pot fi alese în fel și chip ori combinate, nu facem asta și cu vinul. Specialiștii ne recomandă să nu amestecăm la fierbere mai multe feluri de vin.