Vine urgia! Avertizare imediată pentru București! Se anunță ploi torențiale și grindină

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, vineri, o avertizare cod galben de furtună pentru București.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Potrivit ANM, în Capitală se vor semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni”. Codul galben intră în vigoare la ora 14:25 și este valabil până la 15:30. 

Tornadă violentă la granița României! Imagini VIDEO uluitoare

O tornadă extrem de puternică a avut loc la granița României, în Ucraina. Imaginile video au apărut pe YouTube și sunt uluitoare.

Ucrainenii s-au confruntat cu furtuni violente, în afară de tornadă semnalându-se ploi abundente şi grindină cât mingea de tenis. 

Citeste si: Alertă la Cotroceni! Președintele Iohannis, amenințat cu moartea!

Citeste si: Se dau bani de la Guvern! Cine sunt românii care își vor umple buzunarele

Citeste si: Doliu în politica românească! S-a stins din viață un nume mare

Tornadă, surprinsă în timp ce "soarbe" apă lângă țărm!

O altă tornadă a avut loc, recent, în apropierea ţărmului sudic din Singapore.

Martorii care au surprins fenomenul natural au declarat că tornada în care apa este absorbită cu putere a fost văzută timp de aproximativ 20 de minute. În zonă se înregistrează o medie de trei fuioare de apă în fiecare an. 

Fenomenul produs pe apă se numeşte trombă marină, iar dacă are loc pe uscat este o tornadă. Fenomenul este cauzat de diferenţa de temperatură de la suprafaţa apei şi o masă de aer mai rece, sub un nor Cumulonimbus.

Viteza de deplasare a trombei marine coincide cu cea a sistemului noros şi poate ajunge până la 100 de metri pe secundă. În cadrul acestui fenomen sunt ridicate picături de apă, peşti, broaşte şi sunt aruncate pe mal, iar dacă fenomenul are loc pe uscat atunci angrenează particule de praf, resturi de vegetaţie sau alte obiecte ridicate de la sol. Astfel de fenomene au loc şi în Marea Neagră.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate