Virgil Musta, mesaj disperat pentru români! ”Vine Crăciunul, stați acasă!”

Craciun Virgil Musta, mesaj disperat pentru români! ”Vine Crăciunul, stați acasă!” Virgil Musta, medicul care, la Timișoara, a făcut minuni împotriva coronavirusului, se teme că nerespectarea regulilor din perioada de Crăciun va duce la o adevărată explozie de cazuri de infectări noi cu COVID-19.

Virgil Musta
Virgil Musta, sfaturi simple de sarbatori
Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Din acest motiv, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, doctorul Virgil Musta a făcut câteva recomandări pentru un Crăciun fără riscuri.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, declarații despre noua tulpină a coronavirusului: ”Este necesar să se ia aceste măsuri”

”Cel mai bine este să gândim așa: Vine Crăciunul, stați acasă! Dar, ca să fim sinceri, multă lume consideră că o sărbătoare religioasă atât de importantă precum Crăciunul nu este marcată cum se cuvine dacă nu are loc

în familia extinsă, așa că, de cele mai multe ori, masa de Crăciun este un eveniment cât se poate de important. ȘI, normal, în această perioadă, crește riscul de infectare”, ne-a spus Virgil Musta.

Citeste si: Situație dramatică la ATI Timișoara. Medic: „Ne mor pacienții în brațe, ne mor în mână”

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Dar, cu toate acestea, există totuși soluții serioase pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi chiar dacă casa se va umple și în jurul mesei vor lua loc cei din familie. ”Cel mai bine este să identificăm persoanele cu risc major în caz de coronavirus. Cardiacii, diabeticii și cei care suferă de obezitate sunt cei mai expuși. Așa că, dacă se poate, pe ei trebuie să îi punem primii la masă.

Virgil Musta
Virgil Musta, recomandari de protectie la petrecerile din familie

Da, soluția este să mâncăm searat, pe rând, în ordinea riscurilor. Apoi, chiar dacă suntem în familie, când nu mâncăm, trebuie să stăm cu mască și să respectăm normele de igienă mai strict. Și, dacă se poate, dacă încăperea este suficient de mare, să stăm la distanță când stăm de vorbă și, normal, să aerisim cât de des se poate permite în funcție de situație”, ne-a mai spus Virgil Musta.

Citeste si: Virgil Musta, avertisment apocaliptic! ”Eu nu am mai văzut așa ceva, de când sunt”

De altfel, ne-a explicat medicul din Timișoara, situația sistemului medical este, acum, suficient de fragilă pentru a nu ne mai putea permite să avem un al treilea val de infectări. ”Dacă nu se vor respecta normele minime de protecție în perioada Sărbătorilor de Iarnă, situația poate deveni extrem de dificilă pentru sistemul medical.

Vă spun sincer, nu cred că sistemul nostru mai poate suporta un val, al treilea, de infectări. Plus, trebuie să fim conștiență, un al treilea val ar aduce în spitale oameni mai expusși unor forme severe de infectare cu coronavirus, cei mai expuși fiind cei vârstnici, obezii, cardiacii și diabeticii. Adică exact cei care au petrecut, în familia extinsă, de Crăciun și cei care, de cele mai multe ori, sunt cei care au organizat masa, în general cei tineri fiind cei care îi vizitează pe cei mai în vârstă, fie ei părinți, fie bunici”,  ne-a mai explicat, în exclusivitate, Virgil Musta.

Virgil Musta
Virgil Musta, sfaturi de protectie anticoronavirus

Virgil Musta, sfaturi simple contra coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu... Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loc contaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Cum te poți trata acasă de coronavirus. Medicul Adina Alberts a făcut o schemă de tratament pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID

Virgil Musta, avertisment apocaliptic! ”Eu nu am mai văzut așa ceva, de când sunt”

Virgil Musta propune un plan de salvare al barurilor și teraselor! ”Cred că se poate face așa...” Exclusiv

Dana Budeanu, declarații halucinante la adresa lui Nicușor Dan: „Bucureștiul este condus de șobolanii de la USR”

Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a anunţat acum

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Varianta Delta a coronavirusului explodează în Europa. A doua doză de vaccin este crucială

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies