Virusul gripal din China a alertat și autoritățile din România! Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Virusul gripal din China a alertat autoritățile din România. Anunțul oficial făcut de MAE

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Virusul gripal din China


In articol:

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie în Wuhan, China, regiunea unde a izbucnit un focar de pneumonie virală cauzată de un coronavirus care a ucis până acum 6 persoane. Reprezentanții MAE le recomandă cetățenilor români să evite deplasările în această zonă.

Virusul gripal din China face tot mai multe victime. Coronavirusul care ar face parte din familia SARS a fost descoperit și în Coreea de Sud, Japonia și Thailanda. Până acum au fost raportate șase decese. (Citește și: Virusul misterios din China este contagios de la om la om) 

Virusul misterios din China provoacă probleme respiratorii grave, decesele înregistrate până acum fiind provocate de o formă severă de pneumonie cauzată de coronavirusul care ar putea ajunge în curând și în Europa.

Virusul gripal din China a alertat și autoritățile din România! Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

"Va ajunge cu siguranţă şi în Europa, problema e când va ajunge interacţiune aceasta apropiată a omului cu animalul, după mutaţii fac posibilă transmiterea de la animal la om şi apoi tot din cauza mutaţiilor de la om la om poate produce îmbolnăviri la care nu avem un răspuns rapid", a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. (Citește și: Ministerul Sănătăţii pregăteşte măsuri speciale în eventualitatea apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus)

Bilanțul virusului gripal din China a ajuns la 6 morți și aproape 300 de persoane bolnave. Alți 900 de pacienți sunt considerați suspecți și sunt ținuți sub observație.

Virusul gripal din China

Simptomele virusului gripal din China

Care sunt simptomele virusului gripal din China? Specialiștii spun că acest coronavirus din familia SARS provoacă afecțiuni respiratorii. Pacienții acuză stări febrile, tuse, strănut și respirație dificilă.

Autoritățile la nivel mondial sunt în alertă, dar deocamdată nu poate fi vorba de lansarea pe piață a unui vaccin.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate