
kanald.ro
Stiri
Ciorba de legume este gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente
1 ceapa (cca 120 gr)
1 morcov mare (cca 120 gr)
1 felie telina (cca 60 gr)
1 radacina patrunjel (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 ardei gras rosu (cca 200 gr)
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
1 praz (cca 200 gr)
1/2 varza noua mica (cca 120 gr)
150 gr mazare sau/si fasole verde (poate fi congelata)
400 gr cartofi
1/2 conserva rosii (200 gr; sau rosii proaspete bine coapte,
Mod de preparare
Se toaca marunt ceapa. Se taie jumatati de rondele morcovul. Se taie cubulete telina, patrunjelul, pastarnacul si ardeiul gras.
Toate zarzavaturile de mai sus se calesc in uleiul incins, timp de cca 10 minute.
Se acopera cu 3 l de apa si se aduce la fierbere. Se adauga 2 lingurite sare. Se fierbe timp de 10 minute.
Dovlecelul si cartofii se taie cuburi. Prazul se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele. Varza se taie patratele.
Se adauga legumele de mai sus, plus mazarea (sau fasolea verde). Se aduce la fierbere. Se mai adauga 3 lingurite de sare.
Se fierbe totul pana cartofii sunt facuti (aprox.
20 minute).
Rosiile se strivesc cu furculita. Se adauga in ciorba si se mai fierbe 5 minute.
Dati focul la mic sub ciorba, astfel incat sa nu mai "bolboroseasca".
Smantana se bate cu ouale pana la omogenizare.
Dregeti ciorba de sare. Adaugati leusteanul tocat marunt si lasati sa stea 5 minute. Adaugati suc de lamaie, pana ciorba e pe placul vostru de acra.
ciorba se poate acri si cu bors sau zeama de varza murata
Acoperiti ciorba de legume cu capac si lasati sa stea macar 30 minute.