Zelenski crede că războiul ar fi putut fi evitat. Ce spune despre sancțiunile împotriva Rusiei: "Sunt pași puternici, dar a fost un pic cam târziu"

Președintele Ucrainei a vorbit în cadrul summitului UE de la Bruxelles, prin intermediul unei videoconferințe.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Președintele Volodimir Zelenski a povestit într-un mesaj video despre apariția sa la summitul UE. Liderul de la Kiev a arătat recunoștință membrilor Consiliului European pentru că au impus sancțiuni Rusiei, însă a ținut să sublinieze că acest lucru s-a întâmplat "puțin cam târziu".

Citeste si: EXCLUSIV! NATO estimează între 7.000 și 15.000 de soldați ruși căzuți în invazia din Ucraina: „Pierderile au dus la încetinirea operațiuni ruse”

Zelenski: "Sunt pași puternici, dar a fost un pic cam târziu"

Volodimir Zelenski a ținut să-și arate mulțumirea în fața Consiliului European pentru sprijinul acordat Ucrainei, în plin război cu Rusia. Președintele ucrainean a precizat, însă, că Moscova a fost sancționată "puțin cam târziu".

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

El a subliniat, totodată, că exista șansa ca războiul să fie evitat, în cazul în care aceste măsuri restrictive erau adoptate preventiv de Occident: "Ați aplicat sancțiuni.

Vă suntem recunoscători. Sunt pași puternici, dar a fost un pic cam târziu. Dacă ar fi fost preventiv, Rusia nu ar fi intrat în război. Pentru că, dacă ar fi fost la timp, Rusia nu ar fi creat o criză a gazelor. Armata rusă nu vede ce este demnitatea. Ei nu știu ce este conștiința. Nu înțeleg de ce prețuim atât de mult libertatea noastră. Acest lucru este ceea ce determină modul în care va trăi țara."
, a transmis Zelenski, potrivit The Guardian.

Volodimir Zelenski acuză Rusia că omoară civili

Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Instagram]

Zelenski acuză Rusia că omoară civili

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că armata rusă a bombardat până acum 230 de școli, 155 de grădinițe și a ucis 128 de copii în Ucraina.

Citeste si: Femeia care l-ar putea distruge pe Vladimir Putin! A fugit din Rusia când a început războiul în Ucraina, iar ce ar putea să facă acum ar fi devastator pentru liderul rus

El a menționat, de asemenea, că forțele de la Kremlin au ucis și jurnaliști, deși aceștia purtau echipament special, inscripționat: "Orașe întregi, sate. Doar până la cenușă. Nu a mai rămas nimic. Armata rusă a ucis jurnaliști. Deși au văzut pe ei inscripția "Press". Poate că nu au fost învățați să citească. Doar să ucidă.", a adăugat Zelenski.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oficial rus, declarație halucinantă, la o lună de la atacul lui Putin: ”Viața revine la normal în teritoriile din Ucraina”

Scrisoarea sfâșietoare a unei fetițe din Mariupol către fratele ei: ”Mama a fost ucisă. A murit repede. Apoi casa a ars.” La final, i-a făcut și un desen

Putin vrea ca țările "neprietenoase" să plătească gazul rusesc în ruble: "Dacă vreți gazul nostru, cumpărați moneda noastră!"

Atenționări pentru 5 zodii din partea astrelor. Gemenii să fie mai atenți la sănătatea lor

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies