10 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii

10 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copiii mari și mici

Autor: Elena Popescu

In articol:

Moș Nicolae se apropie cu pași repezi, iar cei mici și cei mai mari îl așteaptă cu nerăbdare. Dacă sunteți pe fugă sau nu aveți inspirație, noi vă oferim 10 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii. 

Vă vom propune 10 idei de cadouri de Moș Nicolae, care să le stârnească curiozitatea, creativitatea, dar și inventivitatea copiilor, plus clasicele idei de cadouri pe care toți copiii le primesc. an de an.

10 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii

Pentru cei care vor să respecte tradiția de Moș Nicolae, le pot pune copiilor în ghetuțe, bănuți de ciocolată, acadele în formă de bastonașe, o pușculiță, fructe de sezon, mandarine sau portocale, animale de pluș, mașinuțe și alte jucării. Însă pentru a stimula creativitatea copilului, vă oferim următoarele idei de cadouri.

1. Enciclopedia pentru copii 

Enciclopedia pentru copii este un cadou ideal pe care a-ți putea să-l oferiți unui copil. Astfel, copilul poate descoperi toate curiozitățiile lumii, dar pe înțelesul său. Enciclopedia îi va face pe copii curioși și dornici de a afla cât mai multe lucruri noi, plus descoperirea pasiunii pentru citit.

2. Casă pentru păpuşi

Pentru o fetiță, alegerea i deală ar fi o casă pentru păpuși, unde își va putea crea propria poveste și astfel își va dezvolta abilități de

concentrare, atenție, creativitate și inventivitate. Acest cadou special este recomandat pentru fetițele care au împlinit trei ani.

3. Desenăm cu sfori

Desenăm cu sfori este un joc care stârnește creativitatea copilului, stimulându-i atenția, concentrarea, dar și abilitățiile motrice, fiind un cadou ideal de Moș Nicolae. Jocul exersează emisfera dreaptă a creierului şi este perfect şi pentru jocul în grupuri.

4. Set 20 de jocuri clasice

Indiferent de ce vârstă ar avea copilul, acest cadou de Moș Nicolae îl va încânta cu siguranță. Acest joc îl ajută pe copil să își dezvolte gândirea logică, creativitatea, atenția, dar și gândirea critică. Setul 20 de jocuri clasice este ideal pentru serile în familie.

Citeste si: De ce pune Moș Nicolae cadourile în ghete și șosete. Ce spune, de fapt, legenda

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cadou Mos Nicolae
Cadou Mos Nicolae[Sursa foto: Shutterstock]

5. Joc de fracţii

Prin acest joc, copilul poate descoperi că matematica poate fi distractivă. Jocul este recomandat copiilor care au împlinit trei ani. Copilul va învăța să dezlege mistere, să exploreze, dar va fi și stimulat cognitiv.

6. Set pentru face painting

Pentru micuții Picasso vă recomandăm un set de face painting, care le la stârni curiozitatea, imaginația, dar îi și va amuza. Copilul va descoperi culorile și va fi dornic să creeze noi personaje prin desen.

7. Cărți pentru copii

Cel mai frumos cadou pe care un copil îl poate primi este o carte. Posibilitățiile unui copil de a se dezvolta sunt infinite atunci când descoperă pasiunea pentru lectură.

8. Atelier de ţesut

Acest set creativ le poate încânta pe fetițe, ajutându-le să descopere culorile, texturile și designul vestimentar. Atelierul de ţesut stimulează creativitatea, atenţia, concentrarea, educă răbdarea şi îndemânarea. Ideal între 7 şi 14 ani.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae. Niciodată să nu faci aceste cadouri de Sfântul Nicolae

cadou mos nicolae
Cadou Mos Nicolae[Sursa foto: Shutterstock]

9. Set de construcţie

Setul de construcţie este un cadoul perfect pentru orice copil pasionat de construcţii. Acest joc poate fi folosit atât de băieți cât și de fetițe, fiind deschizătorul unui nou univers al creației și oferind noi perpective copilului.

10. Setul de cărţi Lumea în care trăim

Acest set de cărți este recomandat copiilor care vor să descopere lumea înconjurătoare, fenomenele meteorologice, oraşele, fenomenele naturii, diferenţa dintre viaţa rurală, urbană, precum şi bucuria călătoriilor în jurul lumii, fiind un cadou perfect pe care îl puteți explora în familie.

Versuri cantec Vine Moș Nicolae!

Deşi abia a sosit
Magie de basm, negreşit,
Iarna ţi-aduce deja
Când eşti în pijama:

Cu zâmbetul blând,
În albastrele straie,
Veni-va-n curând
Bunul Moş Nicolae
În ghete să-ţi lase
Cadouri frumoase
şi nici o nuia,
nu-i aşa?!

Fetiţă sau băieţel,
Cuminte de-ai fost – ştie el! –
În noapte ai să primeşti
O vizită ca din poveşti!

Cu zâmbetul blând,
În albastrele straie,
Veni-va-n curând
Bunul Moş Nicolae
În ghete să-ţi lase
Cadouri frumoase
şi nici o nuia,
nu-i aşa?!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Idei de cadouri de Moș Nicolae 2020. Cum să-ți surprinzi apropiații oferindu-le daruri speciale

Sfantul Nicolae minuni. Când este prăznuit ocrotitorul copiilor sărmani

Moș Nicolae 2020. Ce cadouri se pun la noapte în ghete?

Previziuni astrale pentru luna Septembrie. Care dintre zodii vor avea o lună perfectă

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cu ce își ocupă timpul liber Traian Băsescu, după ce și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies