
In articol:
- Rețețe de aperitive pentru Crăciun
- Rețete aperitive de Crăciun. Tartine de somon cu spanac
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețete aperitive de Crăciun. Chec cu ciuperci și cașcaval
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețete aperitive de Crăciun. Rulouri de şuncă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețete aperitive de Crăciun. Ciuperci umplute quattro formaggi
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețete aperitive de Crăciun. Chiftele din cartofi fierți
- Ingrediente
- Mod de preparare
Rețete aperitive de Crăciun. Fiecare gospodină se întreabă cu ce noi rețete ar putea să-și impresioneze musafirii la masa de Crăciun. Pentru că sărbătorile sunt aproape, ne-am gândit să vă prezentam 5 rețete de aperitive pentru Crăciun, foarte ușor de preparat și de efect!
Rețețe de aperitive pentru Crăciun
Iată o listă cu 5 rețete de aperitive perfecte pentru masa de Crăciun! Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cele mai gustoase aperitive festive.
Rețete aperitive de Crăciun. Tartine de somon cu spanac
Ingrediente
- 100 gr somon afumat
- 100 gr frunze de spanac proaspăt
- 2 linguri de capere
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță plină cu miere
- 1 linguriță plină cu muștar
- sare și piper
- felii de baghetă albă cu susan
Mod de preparare
Prima dată, spală frunzele de spanac și pune-le pe feliile de somon afumat. Mai apoi, rulează strâns totul cu ajutorul unei folii de plastic și lasă rulourile la frigider pentru 15 minute.
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului
Al doilea pas este să amesteci uleiul de măsline cu mierea și muștarul și unge feliile de baghetă cu sosul obținut.
5 rețete de aperitive pentru Crăciun. Cu ce mâncăruri îți poți impresiona musafirii la masa de pe 25 decembrie
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Rețete aperitive de Crăciun. Chec cu ciuperci și cașcaval
Ingrediente
- 500 gr de ciuperci
- o ceapă
- 50 gr de frunze ceapă verde
- 4 ouă
- 100 gr de cașcaval ras
- 200 gr de smântână
- 50 gr unt
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de pesmet
- sare și piper
- mărar și pătrunjel
Mod de preparare
Călește ciupercile până elimină toată apa. Peste acestea, adaugă ceapa tăiată marunt și călește-o până când devine aurie. Pasul doi este să separi albușurile de gălbenușuri. Mai apoi, într-un castron, adaugă ciupercile cu ceapa călite, cașcavalul ras, gălbenușurile, făina, pesmetul laptele, smântâna, mărarul și pătrunjelul si amestecă totul.
Albusurile se mixează pânaă se fac spumă și se adaugă peste cealaltă compoziție amestecând ușor de sus în jos. Adaugă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Pune tava la cuptor pentru 35 deminute, la 180 grade Celsius.
Când checul este aproape gata, adaugă cașcavalul ras și mai dă la cuptor totul pentru încă cinci minute. La final, după ce s-a răcit checul îl poți tăia.
Rețete aperitive de Crăciun. Rulouri de şuncă
Ingrediente
- muşchi file
- şuncă presată
- cremă de brânză de vaci
- mărar verde
- unt, muştar
- sare, piper alb după gust
Mod de preparare
La circa 300 g brânză punem 2 linguriţe unt, 1 linguriţă muştar, 1 lingură mărar verde sau uscat, sare, piper alb măcinat după gust şi amestecăm până se omogenizează. Pe fiecare felie de şuncă şi muschi punem din compoziţia de cremă de brânză.
Pe latura mică a fiecărei felii unsă cu crema de brânză aşezăm câte o fâşie de castravete, tăind capetele acestuia dacă este mai lungă. Rulăm feliile de şuncă astfel umplute şi le dăm la rece pentru circa 20-30 minute. Rulourile de şuncă se taie în 4-5 bucăţi cu un cuţit bine ascuţit, se aşează pe un platou şi se servesc.
Rețete aperitive de Crăciun. Ciuperci umplute quattro formaggi
Ingrediente
- 450 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- brânzeturi: 50 g telemea, 50 g cheddar, 50 g cremă de brânză, 50 g parmezan
- 1 ou
- sare și piper
- boia
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală ciupercile, scoate-le codițele. Pune la călit 3-4 minute codițele de ciuperci tocate, alături de ceapa tocată și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper. Între timp, combină brânzeturile (în afară de parmezan.) cu oul bătut. Umple ciupercile cu codițele călite, pune amestecul de brânzeturi deasupra. Presară parmezan din belșug și boia. Dă la cuptor 17-20 de minute.
Citește și: Postul Crăciunului 2022. Cu ce preparate poți înlocui carnea în cele 40 de zile de post
Rețete aperitive de Crăciun. Chiftele din cartofi fierți
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- cimbru uscat
- 1 lingură de sare sau dupa gust
- 2 oua
- 250 ml ulei
Mod de preparare
Spală cartofii și pune-i la fiert până când devin moi. După ce s-au fiert, decojește cartofii și dă-i pe răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, iar mai apoi se pune peste cartofii răzuiți. Usturoiul se mărunțeste și el și se adaugă peste restul ingredientelor. Amestecă totul cu sare și cimbrul uscat.
Cu mâinile umede, formează chiftelele din compoziția obținută și pune-le la prăjit în uleiul bine încins până când se rumenesc pe ambele părți.