6 ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia studentei Aura Ion cere dreptate

Astăzi, 20 Ianuarie, se împlinesc șase ani de când a avut loc accidentul aviatic din Munții Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața.

Distribuie pe:

6 ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia studentei Aura Ion cere dreptate


In articol:

Salvatorii nu au ajuns la timp, iar cei doi au murit din cauza frigului și a rănilor suferite.

Cei care i-au scos dintre fiarele contorsionate ale avionului prăbușit au fost chiar localnicii din zonă. Ei i-au dus pe răniți cu căruțele până la poalele muntelui, zona în care s-a petrecut accidentul fiind foarte greu accesibilă.

6 ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia studentei Aura Ion cere dreptate

Familia studentei Aura Ion cere dreptate după șase ani în care nu au primit nici o explicație pentru moartea fetei.

”Încă un an peste accidentul aviatic din Munții Apuseni. Un an de liniște. Prea multă liniște în condițiile în care avem doi morți și niciun vinovat! O anchetă ținută, încă un an, sub tăcere. Un dosar în care, 6 ani, nu s-a făcut NIMIC! Cât mai trebuie să aștept dreptatea?”, au scris rudele studentei într-un comunicat apărut în presă.

Citeste si: Elena Udrea, la piață cu geanta de 5000 de euro. A întors toate privirile

Citeste si: Doliu în televiziunea din România: "Cu foarte multă tristețe am primit vestea decesului..."

Citeste si: Băiatul care a scăpat din incendiul din Timișoara a rămas marcat de moartea celor patru frați: „Plânge mereu”

Familia Aurei Ion acuză autoritățile

După ce abia după doi ani de la accidentul aviatic a fost emisă explicația pentru care avionul s-a prăbușit, nici până astăzi, resposabilii nu au fost trași la răspundere.

Nu experiența insuficientă a pilotului Adrian Iovan ar fi fost motivul, ci aparatul de zbor care nu funcționa în parametri normali, după cum spun apropiații tinerei moarte în accident.

6 ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia studentei Aura Ion cere dreptate

"Acum „se lucrează” la ancheta ce îi vizează pe cei ce aveau responsabilități pentru declanșarea operațiunilor de alarmare din cadrul ROMATSA, pe medicii SMURD cu privire la intervenția medicală, la respectarea procedurilor, precum și la încetarea manevrelor de resuscitare și declararea decesului victimei, pe pilotul Petrescu Răzvan și Școala Superioară de Aviație Civilă, pentru falsurile din documentația aeronavei BN2, întrucât aceasta nu avea, la data efectuării zborului, verificările tehnice obligatorii pentru desfășurarea misiunii. 20 Ianuarie 2020 – VREM DREPTATE PENTRU AURELIA ION! VREM DREPTATE PENTRU FAMILIA NOASTRĂ! VREM DREPTATE PENTRU URMAȘII NOȘTRI! 2020 – un an care poartă amprenta lui 20, așa că, voi cei cu responsabilitatea dreptății, să vă amintiți de ziua de 20 Ianuarie 2014 la fiecare pas! Să vă amintiți că sunt doi morți care-și cer DREPTATEA!”, mai spune familia studentei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate