9 trucuri folosite de supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult! De ce verdețurile nu se află niciodată lângă lapte?

Trucuri folosite de supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult. După ce le vei citi, data viitoare vei studia cu atenție când te vei duce la cumpărături.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Trucuri din supermarket pentru a te face să cumperi mai mult. Specialiștii în marketing și psihologii lucrează pentru a ajuta supermarketurile să-i facă pe cumărători să îți umple coșurile, uneori de produse de care nu au nevoie.

Iată 9 trucuri folosite de supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult:

Trucurile din supermarket pe care le știe toată lumea.

1. Despre efectul psihologic al prețului 9,99 în loc de 10 se vorbește de mult timp, iar acesta este folosit cu succes de marile lanțuri de magazine, unde mai toate produsele au prețuri cu virgule și nu rotunde.

Citeste si: Cele mai bune sfaturi de care sa tii cont cand cumperi incaltaminte pentru barbati

Trucuri supermarketuri. De ce să te uiți cu atenție pe tot raftul

2.Trucuri din magazine. Marfa de la mijlocul raftului (de la nivelul ochiului cum se spune) este cea care îți atrage atenția. Marii producători negociază cu supermarketurile pentru ca marfa lor să fie așezată acolo. Așa că dacă te uiți pe raftul de jos, s-ar putea să găsești produse mai bune sau doar mai ieftine.

3.Excepție fac dulciurile, pentru că expunerea lor pe rafturile de jos este mai avantajoasă…acolo ajung copiii mai ușor!

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Adevarul despre iaurtul din comert. Sfaturile pretioase ale nutritionistului

4.Trucuri din magazine. Produsele așezate la intrare sunt cele care trebuie vândute repede. În supermarketuri se numesc ”oferte de sezon”. Produsele mai scumpe și cele care trebuie vândute cât mai repede sunt amplasate la intrare, în partea dreaptă și la nivelul ochilor.

5. Produsele de strictă necesitate sunt așezate în colțuri diferite ale supermarketului pentru ca să treci prin tot magazinul. Astfel, dacă legumele, fructele sunt la intrare, laptele se află aproape de ieșire. Verificați acest lucru data viitoare când mergeți la cumpărărturi, dacă nu credeți! De altfel, în aproape toate marile magazine, laptele, care este unul dintre produsele cele mai cumpărate, se află cât mai departe de intrare, pentru ca în acest fel, cumpărătorul să vadă cât mai multă marfă.

Citeste si: Inghetata toxica: cum recunosti inghetata toxica

Trucuri supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult. Luminile și culorile din supermarket.

6. O agenție de marketing a realizat un studiu privind influența culorilor într-un supermarket. Astfel, specialiștii susțin că oranj și galben predispun clienții să cumpere cât mai mult. Culoarea albastră, după cum s-a dovedit, este mai calmă și se folosește, de obicei, în compartimentele cu mărfuri pentru bărbați, în timp ce verde și mov predomină în compartimentele cu produse de igienă, conform site-ului fasingur.info

Citeste si: Cel mai murdar loc din supermarket. Ce trebuie sa eviti cand mergi la cumparaturi

7 Datorită iluminării, carnea va părea mai proaspătă. Lumina albă caldă este potrivită pentru produsele de culoare roșie precum carnea, iar cea rece pentru pește.

Trucuri supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult! De ce se pun flori și oglinzi la intrare

8. În unele magazine, florile sunt expuse chiar la intrare, pentru că mirosul și frumusețea lor ne relaxează. De obicei, la intrarea în supermarket există oglinzi pentru ca oamenii să încetinească pasul și să se privească în oglindă. Astfel crește probabilitatea ca ei să intre în magazin.

Citeste si: Adevărul despre iaurtul din magazine! Ce este indicat să alegem?

Trucuri supermarketuri pentru a te face să cumperi mai mult. Cardurile de loialitate

9.Cardurile de loialitate au devenit o obișnuință. Nu există supermarket, farmacie, chiar și magazine mai mici care să nu ofere carduri de loialitate. Scopul lor declarant este să faceți economie, în realitate scopul acestora este să te încurajeze să cumperi mai mult, uneori chiar produse de care nu ai neapărată nevoie.

fotografii: https://pixabay.com/ 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Plângere penală de la fiică pentru tată! Acuzații grave la adresa lui Ionel Ganea, fost atacant la Națională

Leo de la Strehaia oferă salarii uriașe angajaților de la restaurantul său! Aruncă cu banii în shaormari, cărora le dă prime de Sărbători și bonusuri de performanță!

Cea mai bună zacuscă de ardei. Rețeta sârbească. E mai delicioasă decât crezi

Creştere uşoară a radioactivităţii în Europa de Nord. De unde provin radiațiile

Destin din filmele de groază: povestea bărbatului care a trăit momente desprinse parcă din filmul Final Destination

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies