Al treilea deces în România, din cauza coronavirusului

Un nou deces a survenit duminică, în România, din cauza infecției cu COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Duminică, 22 martie, s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României, ca urmare a răspândirii infecției cu COVID-19.
Toți pacienții decedați au murit în aceeași zi.
Cel de-al treilea deces a survenit la Iași, duminică seară.

Citeste si: VIDEO | Șeful ISU Hunedoara, infectat cu coronavirus

Citeste si: Cum va fi înmormântat primul pacient mort de Coronavirus din România

 

 

"În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.", se arată în anunțul oficial.

Din primele informații transmise de bzi.ro, se pare că ar fi vorba de un om de afaceri din Iași.

Citeste si: Ultima oră! S-a înregistrat al doilea deces al unui pacient cu coronavirus din România. Noul bilanț: 433 de persoane infectate

 

Managerul unui spital din Iași, apel disperat către români

Managerului Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, Cristina Grigorescu, a trimis un apel disperat către toții românii. Spitalul are nevoie de donații deoarece nu mai poate face față numărului de bolnavi, iar spațiul este insuficient.

Spitalul nu are spațiu suficient pentru a tria pacienții de coronavirus față de restul oamenilor bolnavi de griă.

„Până în prezent noi ne aprovizionăm din banii pe care îi avem, din bugetul spitalului nostru. Nu am primit nici un fond de rezervă iar prețurile la materialele de protecție au crescut de peste 4.000 de ori. O mască simplă care costa acum trei luni 10 bani acum costă 4-5 lei și nu se găsește. Măștile de protecție au ajuns la sume astronomice, 50-70 de lei.Noi suntem eșalonul doi după Spitalul de Boli Infecțioase, noi la ora actuală vom prelua în prima etapă cazurile grave de gripă la terapie intensive în cazul în care spitalul de infecțioase devine plin de pacienți cu coronavirus”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, într-un interviu acordat Republica.

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate