Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie! Uite-l pe celebrul regizor cum a condus o ceremonie de iniţiere în timpul căreia a folosit două cranii umane! VIDEO

Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie. Regizorul decedat pe 18 septembrie, la doar 60 de ani, din cauza unei ciroze, a fost şi o figură importantă a organizaţiei Marea Lojă Naţională din România.

În ţara noastră sunt peste 10.000 de masoni. De-a lungul timpului, presa a relatat că mai multe personalităţi politice şi din mediul de afaceri ar face parte din organizatie. Masoni au fost şi sunt si din lumea artistica, cel mai cunoscut fiind Pittiş, pe langa acesta figurând numele lui Nicu Alifantis, dar şi al lui Alexandru Darie. Într-o înregistrare video de acum câţiva ani, Ducu Darie apare în timp ce conduce o ceremonie de iniţiere masonică, în faţa unei mese pe care se află doua cranii umane. ( vezi motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea lui Ducu Darie)

Citeste si: Trupul neînsuflețit al lui Ducu Darie va fi depus la Teatrul Bulandra. Unde va fi înmormântat apoi

Citeste si: Detalii șocante despre moartea lui Ducu Darie: „Nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant”

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Citeste si: Mesajul impresionant al lui Lucian Mîndruță după moartea lui Ducu Darie: "Avea nevoie de un ficat nou, dar nu s-a băgat în față"

Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie: "Este introdus în templu cu o banderolă la ochi"

"Există nişte bariere pentru a intra în masonerie. În primul rând, se poartă o discuţie la liber cu cel care vrea să adere la o organizaţie masonică. Aproape fără să ştie că cel cu care stă de vorbă  îl interoghează masonic. Dacă cel care-l interoghează crede că e potrivit, îl cheamă pentru o altă discuţie, cu marele maestru sau cu altcineva din conducerea  Marii Loji. În a treia fază el este introdus în templu cu o banderolă la ochi să nu cunoască identitatea celorlalţi, în ipoteza în care este respins.

I se pun câteva întrebari de genul: de unde a aflat de masonerie, de ce este interesat de ea, ce aşteptări are? În final, când toată lumea a votat admiterea lui, el nefiind în sală, se trece la iniţierea propriu-zisă”,  a explicat Horia Nestorescu-Bălceşti, unul dintre cei mai vechi masoni din Romania, pentru urbology.ro.

Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie: "Se urcă în grade în funcţie de cultura masonică" 

"Există grade în masonerie: ucenic, calfă şi maestru. După aceea este acea masonerie a gradelor înalte.  Se urcă în grade în funcţie de cultura masonică şi eşti evaluat de către fraţii din organizaţia masonică din care faci parte. La trecerea de la un grad la altul el trebuie să ţină o conferinţă. În loja noastră sunt şi preoţi, şi călugări, avem şi doi stareţi de mănăstire. Nu există prejudecăţi şi avem o relaţie excelentă cu biserica. Marea Lojă Naţională Masonică din România are vreo 11.000 de membri”,  a mai dezvaluit Nestorescu-Balcesti.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Reacția Teatrului Bulandra după moartea lui Ducu Darie! Regizorul a fost directorul teatrului

Reacţia sfâşietoare a Oanei Pellea după decesul lui Ducu Darie, bunul ei prieten: „Drum bun. Ne mai întâlnim noi...şi...te iubesc!”

Ea a fost singura soție a lui Ducu Darie! Maria a fost o iubire adolescentină, începută în facultate

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Klaus Iohannis este în pericol! Dragnea aruncă bomba! "Îi va face rău"

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Liviu Dragnea este DEVASTAT. A ajuns să primească ”alocație” din partea Irinucăi. Fostul LIDER PSD; la sapă de lemn

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies