Alexandru Rafila, despre situația de la Spitalul Foișor: „Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat. Mută noaptea pacienţii, ceea ce mi se pare foarte periculos”

Alexandru Rafila, dezvăluiri despre cum a fost luată decizia ca unitatea medicală să devină una suport COVID.

Alexandru Rafila
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alexandru Rafila a discutat despre transformarea Spitalului Foișor din Capitală în unitate medicală suport COVID și, de asemenea, despre decizia de a trimite acasă, în toiul nopții, pacienți proaspăt operați.

Profesorul spune că nu-și explică de ce se ia o astfel de măsură în condițiile în care se știe de luni de zile că este o problemă cu numărul de paturi alocat pentru bolnavii COVID. De asemenea, Alexandru Rafila mai spune și că aceast lucru era menționat în moțiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii.

Se pare că sâmbăta trecută, Vlad Voiculescu i-a convocat pe managerii de spitale din Capitală la o ședință pentru a dezbate și stabili soluții în ceea ce privește numărul limitat de locuri pe secțiile destinate bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar profesorul crede că totul se datorează moțiunii despuse de partidul din care face parte. 

„Acum o săptămână s-a întâmplat un lucru, pe care unii l-au trecut cu vederea. Sâmbăta trecută, la aceeaşi oră, 21:15, domnul ministru Vlad Voiculescu convoca directorii de spitale din Bucureşti pentru o şedinţă, deci sâmbăta seara, noaptea. Ca să vadă ce se poate face apropo de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienţi COVID.

Eu mi-am exprimat atunci surprinderea, pentru că mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constaţi, că trebuie să faci o şedinţă cu directorii spitalelor din Bucureşti, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menţionată în presă, în scris, moţiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, şi nu se întâmplase absolut nimic”, a declarat Alexandru Rafila. 

Pacient evacuat de la Spitalul Foișor
Pacient evacuat de la Spitalul Foișor [Sursa foto: Captură ]

Citeste si: Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Alexandru Rafila: „Nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament”

Profesorul spune că este foarte periculos să muți pacienții din spital, fără să se țină cont de avoluția stării lor de sănătate sau a stării lor amoționale, care joacă un rol foarte important în vindecare. De asemenea, Alrxandru Rafila a declarat că Vlad Voivulescu nu a ținut cont de indicațiile Coprului Medical de la Spitalul Foișor,  care nu erau de acord cu transformarea unității medicale într-una de primire a bolnavilor COVID. 

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important pentru români. Când vom renunța la masca de protecție

„Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la şase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreţi, se operaţionealizează această discuţie din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat şi de domnul Arafat, nu ştiu.

Mută noaptea pacienţii, ceea ce mi se pare foarte periculos, pentru că nu ţine seama de starea lor de sănătate, de partea emoţională a lor, a familiilor. În mod evident, controlul acestei pandemii este pierdut” a mai spus profesorul. 

Alexandru Rafila critică raportarea bolnavilor COVID 

Acesta mai spune că raportarea cazurilor de COVID este făcută în mod eronat. Alexandru Rafila spune că pe lângă cei care sunt deja internați la Teraie Intensivă, mai sunt alți pacienți, în stare foarte gravă, care au nevoie e aTI, dar care sunt tratație pe alte secții ale spitalului din lipsă de locuri. Profesorul spune că și aceștia ar trebui raportați. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: „Ar putea să țină o perioadă de circa șase săptămâni”

„În fiecare zi vedem tot mai puţine cazuri raportate şi vedem tot mai multe cazuri în spitale şi în secţiile de Terapie Intensivă. În acest moment, sunt câteva sute de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă, în diverse unităţi de Primiri Urgenţe, sau în alte zone din spitale, unde se încearcă tratatea lor şi nu au loc în secţiile de Terapie Intensivă şi acest lucru nu a fost comunicat.

În mod normal, trebuia să ştim, nu să le lăudăm că închiderea magazinelor la ora 18 a dus la scăderea numărului de cazuri, pentru că această scădere a numărului de cazuri este evident artificială. Trebuia să ştim, că în afară de cei 1.500 de pacienţi din secţiile de Terapie Intensivă, sunt alte sute de pacienţi care au nevoie de îngrijire în secţie de Terapie Intensivă şi nu se pot trata aşa cum trebuie”, a mai adăugat Alexandru Rafila. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Familia unei paciente decedate de COVID face acuzații șocante la adresa spitalului! Se pare că bolnava a fost sedată și legată de pat. Cum se apără reprezentanții unității medicale

Raed Arafat prezintă imagini tulburătoare de la Urgențe(UPU) în valul 3 al pandemiei de coronavirus. „Asta este realitatea!” VIDEO

Starea de alertă se va prelungi! Florin Cîțu, declarații despre sărbătorile pascale: ”Vom vedea...”

Zodiile vor primi recompense pentru munca depusă până acum. Racii vor primi recompense din punct de vedere financiar

E OBLIGATORIU în toată România! Regula din CODUL RUTIER pe care nu o știe nimeni

„Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile

Meseria viitorului, predată în România. Cât costă cursurile și unde se țin

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies