Alexandru Rafila, primele declarații despre cei trei sportivi repatriați din Africa, infectați cu COVID-19: „Este îngrijorător”

Alexandru Rafila a vorbit pentru prima dată despre posibilile cazuri de tulpina Omicron în România.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Alexandru Rafila, ministerul Sănătății, a vorbit despre repatrierea celor 29 de sportivi din Africa de Sud și aduși la Baia Mare, acolo unde au fost testați și carantinați, după ce doi dintre ai au primit rezultatul pozitiv. Jucătorii de la CSM Știința Baia Mare au fost plasați în carantină și le-au fost luate probe pentru a se stabili dacă sunt cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Cei trei sportivi sunt asimptomatici și nu prezintă forme grave ale virusului. Doi dintre ei sunt plasați în izolare la domiciliu, în Vaslui și Brașov,iar unul dintre ei este iunternat în spital. Alexandru Rafila a făcut primele declarații despre posibilile infectări cu tulpina Omicron  și de ce această situație este îngrijorătoare. Această formă a virusului se transmite mult mai rapid, motiv pentru care cazurile ar putea fi dublate. Până în acest moment, situația este sub control, iar sportivii se află sub grija și cercetarea specialiștilor.

„Sportivul (n. red. Sportivul internat) este asimptomatic, nu are nimic, este ținut sub observație. O să fie trimis rezultatul la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. El este izolat. Să vă explic de ce este îngrijorător. În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri, pentru că e mai transmisibilă.

Atunci, și persoanele cu complicații vor fi mai multe și pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate”, a spus Alexandru Rafila, la un post de televiziune.

coronavirus

Ilustrație tulpina Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: olile au miros diferit. Diabetul miroase ca acetona, cancerul la ficat miroase ca...- bzi.ro

Primele informații despre sportivii repatriați din Africa

Ministerul Sănătății a făcut, miercuri seara, primele declarații despre repatrierea sportivilor de la CSM Știința Baia Mare. Ei s-au întors în România cu aeronava Boeing 737 a companiei Tarom, care a aterizat marţi, în jurul orei 16.30, la Baza 90 de la Otopeni, la bordul ei au s-au aflat 46 de români și 24 de cetățeni străini. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

În urma testelor, trei dintre ei au fost confirmați cu noul coronavirus.

Citeste si: Un sportiv repatriat din Africa de Sud, primul pacient suspect de infectare cu Omicron din România: "Este izolat"

„Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizam faptul ca, în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Precizam ca testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, au transmis autorităţile.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies